Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru al României

Ludovic Orban îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru al României

Ludovic Orban, preşedintele PNL, îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru al României. Potrivit unor surse Antena 3, Ludovic Orban îşi depune mandatul, iar vicepremierul Raluca Turcan urmează să devină premier interimar.

Ludovic Orban îşi dă demisia din funcţia de prim-ministru al României
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    Maria Toader    |    07 Dec 2020   •   17:52

Orban urmează să facă anunţul în această seară, la ora 19.00, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ludovic Orban a discutat, astăzi, cu preşedintele Klaus Iohannis, după rezultatele alegerilor parlamentare în care PNL a ieşit pe locul al doilea, după PSD.

"Practic, în acel moment vorbim de un premier interimar care ar urma să îi ia locul, în cazul în care, la ora 19.00, potrivit surselor noastre, chiar va anunţa acest lucru Ludovic Orban. Avem trei surse diferite care spun că premierul a avut o discuţie pe această temă cu preşedintele Klaus Iohannis.

De altfel, preşedintele a şi dat de înţeles că nu va mai fi premier cel care va fi desemnat să facă o echipă pe care să o supună votului de investitură în cadrul noului parlament.

Motiv pentru care premierul Ludovic Orban a spus că este dispus să îşi depună mandatul şi urmează să anunţe acest lucru. Iar ca premier interimar vorbim în momentul de faţă de vicepremierul Raluca Turcan, care va prelua responsabilităţile cu caracter limitat în condiţiile în care vorbim de un guvern interimar cu atribuţii limitate, care nu poate decât să gestioneze treburile curente, admnistrative ale ţării", a explicat Maria Toader, reporter Antena 3.

Ludovic Orban îşi dă demisia din fruntea Guvernului României

În octombrie 2019, după căderea Guvernului Dăncilă, președintele Klaus Iohannis l-a însărcinat pe Orban să formeze un nou guvern. Cabinetul său a primit votul de încredere al Parlamentului pe 4 noiembrie, în ciuda boicotului PSD și PRO România. În seara aceleiași zile, a depus jurământul la Palatul Cotroceni.

La data de 5 februarie 2020 guvernul Orban a fost demis prin votul de neîncredere a 261 de parlamentari.

La data de 6 februarie 2020 a fost iar propus de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

La data de 25 februarie 2020 și-a depus mandatul de premier desemnat, după ce Curtea Constituțională a României a decis că desemnarea de la data de 6 februarie 2020 este neconstituțională.

La data de 13 martie 2020 a fost propus din nou de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier după ce Florin Cîțu a renunțat la mandatul de premier desemnat, și a fost reînvestit cu 286 de voturi "pentru" pe fondul răspândirii pandemiei de coronavirus.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban PNL Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close