Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre ce s-a discutat în ședința de la Cotroceni. ”Va exista un acord!”

Ludovic Orban, despre ce s-a discutat în ședința de la Cotroceni. ”Va exista un acord!”

Ludovic Orban a făcut primele declarații după ședința din această dimineață de la Cotroceni, la care a fost invitat de președintele Klaus Iohannis, alături de co-președintele USR PLUS, Dan Barna, dar și de liderul UDMR, Kelemen Hunor.

Ludovic Orban, despre ce s-a discutat în ședința de la Cotroceni. ”Va exista un acord!”
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    10 Dec 2020   •   13:25

”Va exista un acord care să arate existența unei majorități parlamentare. Am hotărât ca negocierile să demareze sâmbătă dimineață. Vom negocia pe mai multe paliere.

Va fi o echipă care va negocia programul de guvernare, echipa politică care va negocia chestiunile politice, structura guvernului, pozițiile și care va valida programul de guvernare.

De asemenea, o să existe o negociere și la nivelul Parlamentului, privitoare la comisii parlamentare, reprezentarea în birourile politice și o strategie comună de manifestare a acestei majorități parlamentare.

Nu a existat niciun fel de discuție despre repartizarea de portofolii. Am discutat lucruri care țin de cadrul general, de voința de a crea o majoritate de centru-dreapta și de calendarul negocierilor.

Și în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, și apoi în discuțiile pe care le-am avut, ne dorim să finalizăm cât  mai repede posibil aceste negocieri, astfel încât să se ajungă la învestirea guvernului în conformitate cu majoritatea parlamentară dată de voința cetățenilor”, a declarat premierul Ludovic Orban

Întrebat ce înseamnă un guvern suplu, așa cum s-a amintit în diverse rânduri, Ludovic Orban a precizat:

”Să nu înființăm ministere pentru portofolii, ci care să aibă un număr cât mai redus posibil de ministere, 16-17, maxim 18 ministere, astfel încât să existe cu adevărat ministere care să aibă competențe serioase și mai ales capacitatea efectivă pentru programul de guvernare”, a adăugat fostul premier. 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close