Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Viitorul coaliţiei depinde de cum vom livra românilor ce am promis. Să ne fie clar şi mie şi domnului Cîţu"

Marcel Ciolacu: "Viitorul coaliţiei depinde de cum vom livra românilor ce am promis. Să ne fie clar şi mie şi domnului Cîţu"

"Aceasta coaliție va avea viitor şi din 2024 în aceeași formulă, doar dacă vom livra românilor ce am promis. Asta trebuie să ne fie clar şi mie şi domnului Cîţu", a spus Marcel Ciolacu, preşedintele PSD care a oferit detalii despre măsurile analizate de guvern pentru criza energetică.

Marcel Ciolacu: "Viitorul coaliţiei depinde de cum vom livra românilor ce am promis. Să ne fie clar şi mie şi domnului Cîţu"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    23 Feb 2022   •   22:43

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD a discutat despre măsurile analizate de coaliţia de guvernare pentru a face faţă crizei energetice. 

"Acest tarif va rămâne neschimbat. Premierul a venit şi cu o propunere de tarif social. Nu depui nimic, e în funcţie de consum.

Foarte mulţi consumă până în 500 de kW. Întâi trebuie să rezolvăm cauza. Din cauza conflictului din Ucraina au fost scumpirile din Energie", a spus Marcel Ciolacu despre faturile la energie şi gaze.

Întrebat dacă reducerea accizei mai e de actualitate, Marcel Ciolacu a spus: 

"Am discutat şi de o reducere a accizei. Rămâne ca premierul cu ministrul de Finanțe şi cu producătorii sa ia o decizie, dacă duce la scăderea preturilor. Noi am estimat că duce la o reducere de peste un leu.

Acum să vedem cât influențează conflictul din Ucraina. La energie, tariful rămâne același. Eu îmi doresc să fie până în 2025!! Sunt de acord şi partenerii.

Am văzut ca da. Evaluarea celor care nu au venit cu masurile la timpul respectiv o face premierul.

Eu am tot tabloul la lanţul greșelilor. S-a făcut o liberalizare haotica. Au fost şi facturi emise eronat. Dacă eu cunosc întreg tabloul, sunt ferm convins ca şi premierul ştie" a mai spus Marcel Ciolacu, miercuri seara la RTV. 

Referitor la explozia prețului la RCA, liderul PSD a spus: 

"Ieșind un jucător important de pe piața s-a lăsat un gol. Am discutat cu șeful ASF şi a venit cu o inițiativă şi că se vor plafona preţurile la RCA.

În cazul RCA, ministerul de Finanțe va face o companie de asigurări să ocupam din piață. Apar noi jucători care vor regla piața. Avem Iernutul, cele trei hidrocentrale, Mintia care trebuie pornite pe gaze, nu se mai poate pe cărbune.

În cursul acestui an toate aceste capacitați vor fi pornite. În trei ani de zile să avem o independență energetică", a mai spus Marcel Ciolacu.

Aceasta coaliție va avea viitor şi din 2024 în aceeași formula doar dacă vom livra romanilor ce am promis. Asta trebuie sa ne fie clar si mie si domnului Citu.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close