Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: ”Am decis să ne vedem cu prim-ministrul desemnat”

Marcel Ciolacu: ”Am decis să ne vedem cu prim-ministrul desemnat”

Partidul Social Democrat a decis ca liderii partidului să discute cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, a transmis astăzi liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: ”Am decis să ne vedem cu prim-ministrul desemnat”
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3    |    21 Oct 2021   •   18:39

„Am luat o decizie în cadrul BPN ca să ne vedem cu prim-ministrul desemnat. E și normal să ne vedem cu premierul desemnat, este un moment dificil prin care trece România”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întâlnirea va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

„Este o solicitare din partea prim-ministrului desemnat. Cum cred că este corect, ne vedem la sediul PSD. Nu am avut o discuție, s-a arătat o intenție de a avea loc această întâlnire”, a spus Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat astăzi pentru funcția de prim-ministru pe Nicolae Ciucă. În vârstă de 54 de ani, Nicolae Ciucă este un militar de carieră care s-a făcut remarcat prin prezența la numeroase misiuni militare în afara țării, precum Irak, Afganistan sau Bosnia.

A fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (Scorpionii Roșii) pe care l-a condus în Afganistan și apoi în Irak.

Bătălia de la Nassiria, în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, este prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după al doilea Război Mondial.

Nicolae Ciucă este fost Șef al Statului Major al Armatei, militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată.

Anterior, Ciucă a fost șef al Statului Major al Forțelor Terestre, iar între anii 2001 și 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie, cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan și Antica Babilonia, Irak.

Ciucă face parte din categoria ofițerilor care și-au câștigat gradele în teatrele de operații, el fiind singurul general român care a condus personal o misiune de luptă.


 

×
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close