Marcel Ciolacu: "Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări"

de Georgiana Adam    |    26 Ian 2021   •   14:50
Marcel Ciolacu: "Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări" Hepta

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a vorbit marți despre concluziile la care au condus discuțiile cu mai mulți lideri sindicali, printre care și președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin şi Vasile Marica, președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici Sed Lex, pe marginea bugetului pentru 2021.

"Mă bucur că au dat curs invitației noastre, mai ales că urmează să se dezbată în Parlament cea mai importantă lege care se votează la începutul fiecărui an, legea bugetului de stat și a asigurărilor sociale." a declarat Marcel Ciolacu într-o conferință de presă susținută la sediul partidului împreuna cu senatorul PSD, Ştefan Radu Oprea și deputatul PSD, Marius Constantin Budăi.

"Eu consider că este o obligație a Partidului Social Democrat să aibă periodic întâlniri cu reprezentanții sindicatelor, deoarece doctrinar acest lucru ne obligă.", a mai spus șeful PSD.

Marcel Ciolacu: Toată lumea este îngrijorată de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern

"Mâine vă vom prezența propunerea noastră de buget alternativ. Și din discuțiile avute cu liderii de sindicat am tras cu toții o concluzie evidență: toată lumea este îngrijorată de România anului 2021 și de această propunere de buget de austeritate a actualului Guvern.

Este o abordare greșită. Prioritățile bugetare ale actualului Guvern nu sunt la fel de prioritare că și ale românilor.

"Ramane o majoritate nu consistenta, una fragila in Parlament, si speram chiar si din arcul guvernamental sa ne gasim corespondenta si sustinere in propunerile noastre de modificare bugetara.

Este o ingrijorare in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Nu avem investiții majore, nu avem consum. Avem în față numai austeritate, tăieri de pensii, salarii, venituri și disponibilizări."

Marcel Ciolacu: "Austeritatea lui Cîțu este o minciună! Este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră"

"Mâine ne vom întâlni cu liderii principalelor confederații sindicale din țară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul național alternativ, precum și pe indicatorii macroeconomici", anunțase Marcel Ciolacu luni, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

"Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicaliști strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîțu este o minciună! Că este inuman și umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o țară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 și 1.600 de lei lunar, iar prețurile alimentelor și energiei au explodat!" 

Marcel Ciolacu: Împrumuturile aberante ale guvernaților s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populație și firme neajungând nimic

"Nu au vrut să mărească alocațiile copiilor. Deși Germania, de exemplu, exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, președintele Biden vrea să dea între 3.000 și 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil.

Nu au mărit salariile și pensile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogățit din tunurile cu măști, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iași cercetat de DNA!

Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate! Românii trebuie să știe adevărul în privința finanțelor țării. Bani sunt și nu doar pentru clientela puterii! 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close