Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, la Antena 3: Cea mai lejeră formă de a declanșa anticipate ar fi fost ca Ludovic Orban să demisioneze

Marcel Ciolacu, la Antena 3: Cea mai lejeră formă de a declanșa anticipate ar fi fost ca Ludovic Orban să demisioneze

Președintele interimar, Marcel Ciolacu, consideră că cea mai bună formă pentru declanșarea anticipatelor ar fi fost ca Ludovic Orban să demisioneze, subliniind că premierul trebuie să își dea demisia în cazul în care CCR ar spune că asumarea pe buget a declanșat un conflict constituțional.

Marcel Ciolacu, la Antena 3: Cea mai lejeră formă de a declanșa anticipate ar fi fost ca Ludovic Orban să demisioneze
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
04 Feb 2020   •   23:25

„Am înțeles că USR vrea anticipate. Să voteze moțiunea de cenzură, să declanșeze anticipate. Cea mai lejeră formă de a declanșa anticipatele ar fi fost ca primul-ministru să își dea demisia. (...) Acest abuz de putere și această schimbare a agendei publice, total nefondată. Au venit cu o propunere în buget, s-au împrimut 

Marcel Ciolacu a mai subliniat că ministrul Finanțelor, după primul-ministru are cea mai mare importanță într-un Guvern: „Ar trebui să fie creierul Guvernului. El scrie pe Facebook că îl urmăresc spionii ruși. Nu înțelegem de ce se împrumută de acești bani și unde se duc”. 

În ceea ce privește votul moțiunii, Marcel Ciolacu a declarat că toți parlamentarii PSD vor vota moțiunea.

„O să fie un vot strâns. Vom avea în jur de 237 de voturi”, a mai spus Marcel Ciolacu într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea. 

Citește Și Marcel Ciolacu neagă o negociere cu PNL: „Noi vrem să scăpăm de Orban. E o catastrofă!”

În ceea ce privește alegerile anticipate, Marcel Ciolacu consideră că sunt șanse sub 50% pentru ca acestea să fie declanșate, adăugând că una dintre persoanele pe care le-a contactat a fost Sorin Grindeanu.

„Și anul acesta o să fie un greu pentru PSD, dar nu neapărat un an în care va pierde. Noi am ieșit din această logică în care jucam totul în jurul unui președinte. Într-o logică în care discuțiile în interiorul partidului erau destul de rare, câteodată aranjate cu o zi înainte. Congresul trebuie să fie o relansare a partidului pe o formă de reorganizare și restructurare. Și un proiect politic de la care să plecăm și pentru reunificarea stângii. Sorin Grindeanu a  fost dispus să facă pasul către politică. Presa a avansat imediat scenarii”, a mai punctat liderul interimar al social-democraților.

Marcel Ciolacu, la Antena 3: Cea mai lejeră formă de a declanșa anticipate ar fi fost ca Ludovic Orban să demisioneze

 

×
Parteneri
Max Verstappen a câștigat cursa de sprint la Shanghai
x close