Antena 3 CNN Politică Surse: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar fi decis comasarea alegerilor la telefon. În iunie, românii ar urma să voteze pe cinci buletine

Surse: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar fi decis comasarea alegerilor la telefon. În iunie, românii ar urma să voteze pe cinci buletine

Scandalul comasării alegerilor, care a adus coaliția PSD - PNL în pragul ruperii, ar fi fost tranșat într-o convorbire telefonică între liderii Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

de Xenia Croitoru    |    19 Feb 2024   •   15:21

Informația provine din mai multe surse anonime citate de Antena 3 CNN.

Convorbirea celor doi președinți ar fi avut loc duminică, în ziua în care era, de fapt, programată, o ședință a coaliției.

"Surse liberale spun că nu a existat o discuție despre candidatul comun la prezidențiale, însă au existat discuții despre variantele de comasare.

Până duminică, subiectul comasării a fost discutat în interiorul fiecăruia dintre cele două partide politice aflate la guvernare.

Apoi, pe fondul continuării divergențelor, a avut loc discuția telefonică între premierul Marcel Ciolacu și președintele Partidului Național Liberal, Național Liberal, Nicolae Ciucă.

Duminică trebuia să aibă loc o ședință a coaliției de guvernare, dar care s-a amânat pentru miercuri, săptămâna aceasta.

Sunteţi de acord cu comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe 9 iunie 2024?

Ciolacu și Ciucă s-ar fi înțeles pe comasarea localelor cu europarlamentarele

Potrivit surselor politice, liberalii și social-democrații s-ar fi înțeles asupra comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare.

O decizie finală și oficializarea acestei măsuri urmează să fie anunțate în ședința coaliției din această săptămână.

Aceleași surse vorbesc și despre posibilitatea de a exista liste comune, PNL - PSD, pentru alegerile europarlamentare din acest an

Singura certitudine în acest moment este faptul că pe data de 9 iunie avem alegerile europarlamentare, iar în funcție de decizia coaliției de la mijlocul acestei săptămâni este foarte posibil ca pe 9 iunie să mergem la vot și să votăm pentru două tipuri de scrutin: alegerile locale și alegerile europarlamentare.

Prin urmare, cu această ocazie am putea primi la secția de vot cinci buletine: pentru europarlamentare, pentru primari, șefi de consilii județene, consilieri locali și consilieri județeni", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Xenia Croitoru.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close