Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, atac la cei care vor noi taxe și impozite: "Sunt cei care vor să își păstreze privilegiile şi luxul pe spatele românilor"

Marcel Ciolacu, atac la cei care vor noi taxe și impozite: "Sunt cei care vor să își păstreze privilegiile şi luxul pe spatele românilor"

"Cei care vorbesc despre noi taxe și impozite sunt cei care care vor să își păstreze de fapt privilegiile și luxul pe spatele românilor cinstiți”, afirmă președintele PSD, Marcel Ciolacu. El susține scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici.

Marcel Ciolacu, atac la cei care vor noi taxe și impozite: "Sunt cei care vor să își păstreze privilegiile şi luxul pe spatele românilor"
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Claudia Popovici    |    20 Mai 2022   •   17:58

PSD a câștigat alegerile cu un program de guvernare în care am propus scăderea impozitării muncii pentru românii cu venituri mici și cei din clasa medie.

Am promis un sistem de deduceri prin care să ajutăm familiile cu copii și să stimulăm investițiile în servicii publice de calitate.

Asta vom face la guvernare! Cei care vorbesc despre noi taxe și impozite sunt cei care vor să își păstreze de fapt privilegiile și luxul pe spatele românilor cinstiți”, scrie pe Facebook Marcel Ciolacu.

"România are o creștere economică bună datorată măsurilor corecte de sprijin pentru economie și agricultură"

„Dar trebuie ca această creștere să se simtă urgent în buzunarele oamenilor care se luptă cu prețurile!

Am fost astăzi în Galați și Brăila pentru a le transmite antreprenorilor și fermierilor din zonă că lucrăm deja la un nou pachet de măsuri care să intre în vigoare în a doua parte a anului pentru a opri inflația, pentru a susține investițiile și pentru a sprijini firmele românești”, conchide Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: "Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat, vineri, la Timişoara, că proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari - declarat neconstituţional de Curtea Constituţională - a fost depus de de social-democraţi, în Parlament şi că personal nu beneficiază de o astfel de pensie.

Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la Timişoara, unde participă la un eveniment organizat de comunitatea evreiască că niciodată nu a avut un mandat întreg de parlamentar.

„Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să ”închidă” discuţia cu pensiile speciale.

„Nu ştim dacă în motivare va fi explicit că nu poate să fie o lege retroactivă, lucru totuşi anticonstituţional, şi va avea efecte din mandatul următor. Haideţi să aşteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare care va fi şi sunt convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuţie cu pensiile speciale”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu taxe impozite PSD
Parteneri
Horoscop 2 octombrie 2023. Creativitate şi succes
x close