Antena 3 CNN Politică Prima excludere din PSD pentru trădarea partidului la votul moțiunii

Prima excludere din PSD pentru trădarea partidului la votul moțiunii

Biroul Permanent al Organizaţiei Muncipale a PSD Caracal a decis, luni seară, excluderea din partid a deputatului Dan Ciocan. Principalul motiv este absenţa acestuia din Parlament, la votarea moţiunii de cenzură, însă nu este singura acuzație care i se aduce deputatului.

Prima excludere din PSD pentru trădarea partidului la votul moțiunii
Sursa foto: sursa foto: gazetanoua.ro
de Dan Gabor    |    31 Aug 2020   •   21:30

Cu unanimitatea voturilor celor prezenţi, Biroul Permanent al PSD Caracal a decis în această seară excluderea fostului preşedinte al organizaţiei municipale, deputatul Dan Ciocan. Pe lângă lipsa din Parlament, în ziua votului pentru picarea Guvernului Orban, social-democraţii au avut și alte acuzații la adresa sa, potrivit gazetanouă.ro.

Potrivit unor surse, Dan Ciocan ar fi încercat atragerea consilierilor de pe listele PSD, validaţi acum pentru alegerile din 27 septembrie, cu promisiunea unor locuri din partea Pro România. Următorul pas care va pecetlui excluderea deputatului Dan Ciocan este validarea hotărârii luate în cadrul Biroului Permanent Judeţean.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune Consiliului Politic Naţional al partidului excluderea social-democraților care nu s-au prezentat la Parlament pentru votarea moţiunii de cenzură şi care au invocat probleme legate de coronavirus.

Marcel Ciolacu adăugând că niciunul dintre ei nu este bolnav. Întrebat dacă a vorbit cu colegii săi care au invocat probleme legate de noul coronavirus, șeful Camerei Deputaţilor, a spus:

"Care colegi? Cei trei îmbolnăviţi? Domnul Potor, domnul Rădulescu şi doamna Carmen Dan. Dacă tot forţăm aşa lucrurile, am să propun Comitetului Politic Naţional excluderea celor trei foşti colegi ai mei. (...) Nu e niciunul bolnav", a spus liderul PSD.

Votul pentru moțiune a fost amânat din cauza lipsei de cvorum. Parlamentarii PNL, USR, PMP și UDMR au lipsit de la ședință.

×
Subiecte în articol: PSD motiune de cenzura
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close