Antena 3 Politică Marko Bela: România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo, cât mai repede

Marko Bela: România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo, cât mai repede

18 Feb 2008   •   12:29
Marko Bela: România ar trebui să recunoască independenţa Kosovo, cât mai repede

La sediul UDMR, Marko Bela susţine o conferinţă de presă. Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România prezintă poziţia formaţiunii pe care o conduce faţă de independenţa Kosovo. "Declararea independenţei Kosovo e o consecinţă firească a istoriei contemporane a fostei Iugoslavii", a declarat Marko Bela. Preşedintele Uniunii a subliniat însă că o chestiune sensibilă o reprezintă recunoaşterea actului de la Priştina. "Tot mai multe state au anunţat că vor recunoaşte actul, aşa că mai curând sau mai târziu şi România va trebui să recunoască acest stat. Părerea noastră e că România ar trebui să recunoască cât mai repede Kosovo, ca stat european".

Preşedintele UDMR a atacat şi un alt subiect considerat delicat de întreaga comunitate internaţională: precedentul creat pe o asemenea problemă etnică. ?Acum putem spune că există un precedent în ceea ce priveşte implicarea UE şi a comunităţii internaţionale în soluţionarea problemei?. UDMR nu a recurs însă până acum niciodată la violenţă, a precizat Marko Bela. Liderul UDMR a lansat cu această ocazie un avertisment: ?există încercări legislative riscante şi periculoase, cum ar fi iniţierea unui sistem electoral care să priveze maghiarii din România de o reprezentare proporţională în Parlament?.

MARKO BELA: UDMR NU SE ÎNŢELEGE CU PNL, PE ACEASTĂ PROBLEMĂ -

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close