Antena 3 CNN Politică Măsuri drastice după ce o dronă rusească a explodat la Tulcea luna trecută. Iulian Badea, deputat PSD: Nu dorim să ne asumăm rolul de victime colaterale (P)

Măsuri drastice după ce o dronă rusească a explodat la Tulcea luna trecută. Iulian Badea, deputat PSD: Nu dorim să ne asumăm rolul de victime colaterale (P)

A trecut mai bine de o lună de la incidentul care s-ar fi putut transforma într-o adevărată catastrofă națională, după ce o dronă rusească a căzut pe un câmp cu vegetație în Tulcea, la trei kilometri de satul Plauru.

Măsuri drastice după ce o dronă rusească a explodat la Tulcea luna trecută. Iulian Badea, deputat PSD: Nu dorim să ne asumăm rolul de victime colaterale (P)
de Georgiana Adam    |    24 Noi 2023   •   14:08

Ancheta a fost preluată de Parchetul General, iar ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a garantat faptul că dronele au căzut accidental pe teritoriul țării noastre și că nu poate fi vorba despre o agresiune directă a Rusiei asupra României. Necesitatea unor măsuri stricte de apărare a reprezentat o prioritate la nivelul Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

O spune chiar Iulian Badea, deputat PSD și membru al comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională: “S-au luat măsuri ferme prin intensificarea misiunilor de monitorizare a spaţiului aerian şi de cercetare în zonele unde pot să apară riscuri ca urmare a acestor situaţii. Reamintesc faptul că MApN condamnă cu fermitate atacurile executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă din porturile ucrainene de la Dunăre.

Am fost în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri. Au fost activate procedurile de Poliţie Aeriană şi notificat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la zonele specifice din judeţele Tulcea şi Galaţi, aflate în proximitate, cu potenţialul de a fi afectate de riscurile asociate acestei situaţii”, a declarat deputatul PSD, membru al comisiei de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

Deputatul PSD dă asigurări că românii sunt în siguranță!

Mai mult, Iulian Badea dă asigurări că siguranța națională reprezintă prioritatea numărul 1 și că românii nu au niciun motiv să se teamă pentru viața lor:  “Am avut o succesiune de întâlniri cu Ministrul Apărării și Șeful Statului Major în care, pe lângă punctele ce țin de siguranță și apărarea națională, am discutat și despre programele de înzestrare militară. Comisia pentru apărare, ordinea publică și siguranța națională exercită controlul parlamentar civil asupra Ministerului Apărării și a multor instituții de resort din domeniul securității naționale.

Colaborăm cu restul colegilor din comisiile parlamentare pentru controlul asupra activității SRI și SIE, pentru a eficientiza întreg procesul legislativ. Suntem cu toții o echipă ce are o țintă comună: politicile publice de siguranță și securitate națională să fie bine elaborate. Ne dorim funcționalitate, operativitate și o bună dezvoltare în acest domeniu sensibil. Îi asigur pe cetățenii români, în special pe cei din județul Tulcea, că facem tot posibilul să nu mai treacă prin momentele dificile prin care suntem conștienți că au trecut. Ne dorim să se simtă în siguranță și suntem într-o continuă colaborare pentru a evita viitoare incidente pe teritoriul României. Nu ne permitem și nu dorim să ne asumăm rolul de victime colaterale ale războiului, pentru că nu suntem. Românii sunt în siguranță”.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close