Antena 3 CNN Politică Membrii comisiei Ridzi în deliberare secretă: Se prefigurează o recomandare de începere a urmăririi penale

Membrii comisiei Ridzi în deliberare secretă: Se prefigurează o recomandare de începere a urmăririi penale

Membrii comisiei Ridzi în deliberare secretă: Se prefigurează o recomandare de începere a urmăririi penale
Sursa foto: comisia de ancheta Ridzi
08 Iul 2009   •   18:11

Deputaţii comisiei parlamentare de anchetă a cazului Ridzi se află la această oră în deliberări secrete, procesul urmând a continua şi în cursul zilei de joi. Surse parlamentare susţin că membrii social-democraţi, liberali şi udemerişti ai comisiei ar fi dispuşi să recomande prin raport începerea urmăririi penale a ministrul Tineretului pentru modul neglijent în care au fost cheltuiţi banii şi atribuite contractele de organizare a festivităţilor de Ziua Tineretului.
Preşedintele Comisiei Ridzi, Alina Gorghiu, a declarat, miercuri, la finalul audierii ministrului Tineretului, că deputaţii vor intra în procesul de deliberare miercuri după-amiază şi în cursul zilei de joi, sperând să finalizeze raportul până joi seară.
"În conformitate cu hotărârea pe care Comisia a luat-o marţi seară, vom delibera şi vom lucra la un raport al acestei comisii pe care sper să fim în măsură să-l înaintăm BP joi seara şi să vă putem şi comunica concluziile din acest raport", a susţinut Gorghiu, sublniind carcaterul secret al acestor deliberări.
De altfel, membrii comisiei au cerut presei să părăsească sala de şedinţă şi au recomandat reprezentanţilor mass-media să aştepte fie pe hol, fie să plece de vreme ce s-a convenit să nu se dea nici un fel de declaraţie publică după prima rundă de discuţii care are loc în spatele uşilor închise.
Surse parlamentare din comisie susţin totuşi că cea mai mare parte a membrilor acestui for, respectiv cei ai PSD, PNL şi UDMR înclină să voteze includerea în raportul final a unei recomandări de iniţiere a urmăririi penale în cazul Ridzi.
Decizia oficială va fi cunoscută însă joi-după amiază, comisia mai având de audiat reprezentanţii subcontractorilor, care s-au ocupat de spoturile publicitare pentru promovarea evenimentelor din data de 2 mai, şi eventual pe cei ai firmelor Artisan Consulting şi Mark Srl, în cazul în care aceştia se vor prezenta la audieri joi dimineaţă.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close