Antena 3 CNN Politică Mihai Gâdea: Trei "bombe" care vor exploda în România

Mihai Gâdea: Trei "bombe" care vor exploda în România

Mihai Gâdea a prezentat, marți, la Sinteza zilei, cele trei "bombe" care vor exploda în România în perioada următoare.

Mihai Gâdea: Trei "bombe" care vor exploda în România
Sursa foto: foto: Antena 3
14 Ian 2020   •   22:24

1. BOMBA POLITICĂ

În momentul în care ai un an în care se vorbește despre anticipate și ai și alegeri locale unde Guvernul ar vrea să introducă printr-o ordonanță de urgență cele două tururi există o serie întreagă de implicații

Citește și: Mihai Gâdea: Ministrul Muncii a mințit astăzi!

2. BOMBA SOCIALĂ

În momentul de față se vorbește foarte clar despre pensii și mulți au o întrebare legitimă: vor crește pensiile cu 40%?

Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare? Va crește la 70 de ani?

Ce se va întâmpla cu salariile?

"Ceea ce nu se spune în declarațiile liberalilor este că toate aceste lucruri, în momentul de față sunt ăn discuție, ca să nu spunem că unele dintre ele se pregătesc", a explicat Mihai Gâdea.

3. BOMBA ECONOMICĂ

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a apărut în repetate rânduri și a spus că nu sunt bani. Au făcut niște împrumuturi majore la finalul anului, iar în aceste zile a împrumutat 1,4 miliarde.

Și se vorbește că se pregătește un nou împrumut, în condițiile în care există o lipsă a lichidităților. Toate aceste lucuri sunt legate între ele și e cât se poate de logic ceea ce vrea să facă președintele având un partid care acum se află pe primul loc, cu o creștere spectaculoasă: să forțeze alegerile anticipate, pentru că vin toate aceste lucruri", a subliniat Mihai Gâdea.

Marius Budăi: După alegerile anticipate vom vedea adevărata față a austerității!

"Lucrurile sunt extrem de grave, din punctul meu de vedere, deoarece aceste subiecte sunt introduse pe rând pentru a lua pulsul și pentru a obișnui oamenii cu ele.

Eu cred că dorința Guvernului Orban de a face anticipate cu orice preț - și asta până la sfârșitul lunii iunie, din comunicările lor, exact asta ascunde. Acum au mai adăugat în comunicarea publică faptul că vor majora alocațiile după 1 iulie pentru că trebuie să facă rectificare și nu au cum - și le pot explica eu că au cum - și eu cred că după anticipate abia vom vedea adevărata față a austerității, pentru că ce am văzut până acum e nimic", a declarat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, la Sinteza Zilei.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close