Antena 3 CNN Politică Ministerul Afacerilor Externe dispune de 58 de milioane de euro pentru reforma consulară

Ministerul Afacerilor Externe dispune de 58 de milioane de euro pentru reforma consulară

Ministerul Afacerilor Externe dispune de 58 de milioane de euro pentru reforma consulară
04 Sep 2008   •   21:11

MAE a iniţiat o reformă consulară în trei părţi, menită să atingă standardele pentru aderarea la Spaţiul Schengen în 2011. În acest scop MAE are la dispoziţie 58 de milioane de euro. Proiectul vizează modernizarea consulatelor din afara spaţiului comunitar şi instruirea personalului consular.

Secretarul general al MAE, Victor Micula, a declarat, joi, pentru Mediafax, că „în ceea ce priveşte modernizarea consulatelor din afara spaţiului comunitar, au fost deja efectuate anul acesta vizite de autoevaluare a consulatelor de la Moscova, Belgrad şi Kiev. De asemenea, s-au întocmit deja documentele necesare ca pentru ca cinci consulate (Moscova, Kiev, Chişinău, Belgrad şi Istanbul) să fie, până la 31 decembrie, conforme cu standardele Schengen.”

Printre aceste "standarde" figurează cerinţe referitoare la arhitectura internă a consulatelor, dimensiunile sălii de aşteptare, numărul de ghişee, delimitarea spaţiilor, instalarea anumitor sisteme de securitate.

Potrivit afirmaţiilor lui Micula, scopul MAE este ca până în octombrie 2009 să fie semnate contractele pentru modernizarea tuturor consulatelor, iar până în octombrie 2010 să fie implementate. Se intenţionează ca la 15 noiembrie 2010 să fie efectuat testul VIS, iar de la începutul lui 2011 România să adere la Spaţiul Schengen.

Sursa foto: MAE.ro

Antena3.ro

×
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close