Antena 3 CNN Politică Miniştrii Nica şi Diaconescu, invitaţi la audieri parlamentare în cazul transportului de muniţii

Miniştrii Nica şi Diaconescu, invitaţi la audieri parlamentare în cazul transportului de muniţii

Miniştrii Nica şi Diaconescu, invitaţi la audieri parlamentare în cazul transportului de muniţii
Sursa foto: Cristian Diaconescu
22 Sep 2009   •   15:10

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, şi ministrul de Interne, Dan Nica, precum şi şefii DGIPI, Gelu Drăjneanu, şi DGIA, Gheorghe Savu, vor fi audiaţi, săptămâna viitoare, la comisia de apărare a Camerei Deputaţilor, în legătură cu delaborările şi importul de muniţii în care a fost implicată una din firmele fratelui şefului statului, Mircea Băsescu.
Gelu Drăjneanu (DGIPI) şi Gheorghe Savu (DGIA) au mai fost audiaţi pe această temă la 8 septembrie, odată cu ministrul Apărării, Mihai Stănişoară.
La aceea vreme, surse parlamentare menţionau că reprezentanţii DGIPI au susţinut că acest serviciu de informaţii ar fi sesizat Parchetul ÎCCJ pentru o serie de probleme existente la UM Băbeni privind delaborarea muniţiei, menţionând că SRI ar fi transmis ulterior informaţii.
Reprezentanţii DGIPI ar fi comunicat membrilor comisiei că au aflat despre importul de muniţii pentru delaborare al firmei Oxo la 9 februarie, dintr-o notă de la SRI, transmiţând apoi informaţia, spre verificare Parchetului ICCJ, la 18 februarie.
În prezent, Parchetul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea face cercetări în privinţa a opt persoane în cazul distrugerii a aproximativ 127.000 de kilograme de TNT la Uzina Mecanică Băbeni, în urma unei informări a DGIPI conform căreia muniţia nu ar fi fost distrusă şi urma să fie înstrăinată către o terţă parte.
Antena3.ro

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close