Antena 3 CNN Politică Ministrul Niţă, ironizat de Boc pentru calculul la hectar: "Dacă tăceam, filosof rămâneam!"

Ministrul Niţă, ironizat de Boc pentru calculul la hectar: "Dacă tăceam, filosof rămâneam!"

Ministrul Niţă, ironizat de Boc pentru calculul la hectar: "Dacă tăceam, filosof rămâneam!"
Sursa foto: Constantin Niþã
01 Iul 2009   •   18:12

Ministrul IMM-urilor, Constatin Niţă a fost miercuri ţinta ironiilor premierului Emil Boc în şedinţa de guvern, după ce a făcut dovada că nu se pricepe la convertirea metrilor pătraţi în hectare. Ministrul IMM-urilor s-a opus unui act normativ propus de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu care prevedea transferul unui teren de la o instituţie la alta pe motiv că suprafaţa cedată ar fi prea mare. Cum ministrul IMM-urilor nu înţelegea că 141.000 de metri pătraţi nu înseamnă 140 de hectare, ci 14, Boc s-a distrat copios punându-l la final la punct: "dacă tăceam, filosof rămâneam!".
Berceanu a propus spre aprobarea Guvernului un act normativ prin care 141.000 de metri pătraţi de teren urmau a fi trasnferaţi din proprietatea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice "Gheorghe Ionescu- Siseşti" în cea a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, pentru a asigura legăturile rutiere dintre tronsonul de autostradă Medgidia-Constanţa şi centura ocolitoare a municipiului Constanţa.
"Mi se pare totuşi o suprafaţă foarte mare, 140 de hectare", a ridicat obiecţii Niţă.
Premierul a încercat să-i explice acestuia că 141.000 de metri pătraţi nu însemană de fapt 140 de hectare, ci 14, Boc remarcând ironic că poate "la întreprinderi este altfel".
"Nu-i adevărat, domnu', ce dracu. 141.000 cum să facă 14 hectare?", a continuat să o ţină iritat pe a lui ministrul Niţă.
Încăpăţănarea ministrului a smuls noi răsete şi comentarii ironice din partea colegilor din Executiv. Dacă Berceanu făcea haz, afirmând că hectarele pot fi "mici şi mijlocii", un alt coleg îi recomnda lui Niţă să aplice pentru transformarea metrilor pătraţi în hectare, "o metodă care este folosită în clasa a patra".
"Domnul Niţă, este o vorbă care zice că Ťdacă tăceam, filosof rămâneamť", a conchis Emil Boc dialogul, zâmbind.
"E corectă, domnu', îmi cer scuze", şi-a recunoscut greşeala, într-un final, ministrul pentru IMM-uri, complet elucidat în legătură cu mica ecuaţie.
Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close