Antena 3 CNN Politică Mircea Băsescu ia totul de la stat. Fratele preşedintelui se bucură de protecţie de la Cotroceni

Mircea Băsescu ia totul de la stat. Fratele preşedintelui se bucură de protecţie de la Cotroceni

Mircea Băsescu ia totul de la stat. Fratele preşedintelui se bucură de protecţie de la Cotroceni
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    18 Dec 2013   •   11:59

Deşi s-au dovedit păguboase afacerile derulate de fratele preşedintelui, Mircea Băsescu se bucură în continuare de protecţia sistemului condus de la Cotroceni.

O societate de stat a dat în judecată o firmă condusă de Mircea Băsescu, pentru un contract încheiat acum şapte ani şi care a adus prejudicii substanţiale statului. Cu toate acestea, firma lui Mircea Băsescu a fost chemată în justiţie abia în septembrie anul acesta, iar instanţa nu a dat un termen nici până astăzi.

Staţiunea Pomicolă Constanţa a făcut un contract cu una dintre firmele lui Mircea Băsescu, prin care aceasta se obligă să finanţeze activitatea fermei, în schimbul participării la profit. Un profit care se împărţea net în favoarea firmei fratelui preşedintelui.

Investiţiile promise nu au fost făcute, însă profitul a fost încasat de Mircea Băsescu an de an, încă din 2006. Deşi păguboasă, afacerea a fost ţinută sub tăcere şi a ieşit la iveală abia acum, după o anchetă a Curţii de Conturi.

Contractul dintre firma lui Mircea Băsescu şi societatea statului este încheiat pe 15 ani şi se derulează în continuare. Societatea pomicolă a sesizat instanţele şi cere recuperarea banilor care trebuiau investiţi până acum.

Informaţiile au fost prezentate marţi, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: mircea basescu Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close