Antena 3 CNN Politică Moştenitorul politic al lui Putin promite un război împotriva corupţiei (VIDEO)

Moştenitorul politic al lui Putin promite un război împotriva corupţiei (VIDEO)

Moştenitorul politic al lui Putin promite un război împotriva corupţiei <font color=red>(VIDEO)</font>
23 Ian 2008   •   08:23

Favoritul alegerilor prezidenţiale din Rusia, Dmitri Medvedev, s-a angajat să lupte fără cruţare împotriva corupţiei, în primul discurs al campaniei sale electorale. El este susţinut de actualul preşedinte Vladimir Putin, iar sondajele îi atribuie 60 la sută din voturi. Medvedev, în vârstă de 42 de ani, este prim-vicepremier şi preşedinte al concernului Gazprom. Medvedev şi-a început discursul prin elogii la adresa preşedintelui Putin, care nu era de faţă. Analiştii aşteptau programul său economic, dar vicepremierul a spus că va aborda această temă cu altă ocazie.

El s-a concentrat, în schimb, pe lupta împotriva corupţiei şi nu a ezitat să critice sever situaţia din ţară. ?Nu este o exagerare să se spună că Rusia este o ţară a nesocotirii legii. Din păcate, şi o spun ca unul care a lucrat multă vreme în sfera dreptului, nici o altă ţară nu se poate "lăuda" cu un nivel atât de înalt de dispreţ faţă de lege. E un fenomen moştenit din trecutul nostru îndepărtat?, a apreciat Medvedev.

Favoritul în cursa prezudenţială a promis un program naţional de luptă împotriva corupţiei care, aşa cum a recunoscut el, a atins dimensiuni uriaşe, inclusiv în structurile guvernamentale.

Alegerile sunt programate la 2 martie, iar victoria lui Medvedev este aproape sigură încă din primul tur.

Şi aceasta cu atât mai mult cu cât unul din principalii săi adversari, Mihail Kasianov, a fost pus marţi sub anchetă de procurori. Fost prim-ministru devenit critic sever al Kremlinului, Kasianov este acuzat că a falsificat unele dintre semnăturile care i-au susţinut candidatura.

MEDVEDEV PROMITE UN RĂZBOI ÎMPOTRIVA CORUPŢIEI

Antena 3

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close