Antena 3 CNN Politică Moțiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului. Ajutorul poate veni de unde Ciolacu se așteaptă cel mai puțin

Moțiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului. Ajutorul poate veni de unde Ciolacu se așteaptă cel mai puțin

PSD caută sprijin pentru moțiunea cu care amenință coaliția de guvernare. Ajutorul previzibil de la AUR nu mai pare atât de firesc, însă o mână de ajutor ar putea să vină de unde Marcel Ciolacu se așteaptă mai puțin.

Moțiune de cenzură a PSD împotriva Guvernului. Ajutorul poate veni de unde Ciolacu se așteaptă cel mai puțin
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    02 Iun 2021   •   12:29

Încep negocierile pentru dărâmarea Guvernului Citu. Primii cu care social-democrații vor discuta sunt cei de la AUR, a cărei conducere este scindata în privința acestei teme. În timp ce Claudiu Târziu nu vrea sa se alăture demersului PSD, George Simion susține moțiunea de cenzură.

În paralel, se lucrează la textul moțiunii care se va axa nu doar pe Planul Național de Redresare și Reziliență, ci și pe ținta de persoane vaccinate pe care n-a reușit Guvernul Cîțu să o atingă, cea de 5 milioane la 1 iunie, dar si pe scumpirile la energie și alimente.

Social-democrații vor depune după data de 14 iunie moțiunea de cenzură și nu așa cum a anunțat Marcel Ciolacu public, potrivit unor surse. S-au răzgândit liderii PSD pentru că, pe 14 iunie, abia va fi lansat draftul în dezbatere publică pentru a fi discutat cu partenerii sociali.

PSD vrea ca discuțiile pe marginea moțiunii să coincidă cu campania electorala pentru alegerile locale programate pe 27 iunie, când vor fi aleși edilii în 5 orașe și 30 de comune, pentru a le oferi speranță candidaților și oamenilor că ar putea ajunge la guvernare, iar ziua în care să fie votată moțiunea să fie imediat după locale, în ultima săptămână din această sesiune parlamentara.

Între timp, PSD așteaptă să tatoneze terenul, sa vadă dacă Ludovic Orban ar putea fi dispus să negocieze în culise astfel încât sa ajute ca Florin Citu sa piardă funcția de premier. Și asta pentru că, pentru Ludovic Orban, o eventuală răsturnare a guvernului Cîțu ar putea reprezenta punctul decisiv prin care să își atragă voturile delegaților la Congres. 

×
Subiecte în articol: PSD motiune de cenzura
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close