Antena 3 Politică Moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, depusă de liberali

Moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, depusă de liberali

29 Mai 2018   •   17:12
Moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, depusă de liberali

Moţiunea simplă împotriva ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, intitulată "Harababura fiscală PSD - ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!", a fost depusă marţi de liberali în plenul Camerei Deputaţilor. 

"PNL depune astăzi o moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor. Lipsa de predictibilitate a Guvernului în materie de politică fiscală dăunează grav economiei şi, de asemenea, harababura fiscală a actualei guvernări îi lasă pe români fără banii de pensii. Este o realitate şi cred că o simţiţi cu toţii, mai greu este să o acceptaţi", a declarat, în plen, liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan. 

Ea a anunţat motivele pentru care PNL a depus această moţiune simplă: "PNL consideră că principalul responsabil pentru distrugerea credibilităţii economice a României este ministrul Finanţelor şi, de asemenea, este principalul responsabil pentru înlocuirea predictibilităţii, care făcea mult bine României, cu o lipsă de stabilitate care se răspândeşte deopotrivă faţă de antreprenorii români, cât şi antreprenorii străini. Ministrul Finanţelor este direct răspunzător pentru planul prin care banii din pilonul II de pensii vor ajunge în bugetul de stat pentru a acoperi incompetenţa politică şi pentru a răspunde clientelei politice, este direct răspunzător şi pentru valul de minciuni lansate în spaţiul public care să acopere erorile de guvernare. Vă solicităm ca prin votul pentru această moţiune simplă să daţi un semnal că se poate, se poate ca acest guvern să plece de la guvernare, se poate ca acest guvern să elibereze frâiele de conducere executivă a ţării astfel încât oameni competenţi şi responsabili pentru România să poată să ajungă acolo". 

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a precizat că Biroul permanent al Camerei Deputaţilor va stabili miercuri calendarul dezbaterilor moţiunii simple. 

În moţiunea simplă, deputaţii liberali îi reproşează ministrului Finanţelor, între altele, că nu a făcut nimic pentru a stopa "revoluţia fiscală". 

"La cele peste 260 de modificări fiscale operate anul trecut, dumneavoastră aţi arătat că puteţi fi şi mai harnic la capitolul instabilitate şi cârpeală fiscală, operând peste 120 de modificări ale Codului fiscal, în numai trei luni", susţin liberalii. 

Semnatarii moţiunii simple atrag atenţia că bugetul public a avut, după primele trei luni ale anului, probleme deosebit de grave. 

"Explicaţi de ce, cu o economie în creştere, problemele din buget sunt din ce în ce mai mari", afirmă deputaţii PNL. 

Liberalii solicită clarificări şi în legătură cu pilonul II de pensii. 

"Chiar aveţi de gând să puneţi cetăţenii să îşi plătească salariile şi pensiile din banii acumulaţi în conturile individuale din pilonul II? Spuneţi oamenilor ce aveţi în intenţie să faceţi, pentru că în Programul de guvernare curgea numai lapte şi miere", se arată în moţiunea simplă. 

Aceştia îi solicită ministrului să precizeze cine conduce de fapt Ministerul Finanţelor Publice. 

"Partidul Naţional Liberal nu v-a invitat nici la o competiţie de frumuseţe şi nici la un exerciţiu de 'imagine', ci ca să vă solicite următoarele: opriţi orice demers de anulare, suspendare sau naţionalizare a pensiilor din pilonul II. Nu furaţi dreptul la o pensie decentă pentru 7 milioane de români. Nu trădaţi generaţia de vârstă din care faceţi parte! Deblocaţi investiţiile publice! În 17 luni de guvernare sau şi mai bine spus din anul 2012, de când aţi revenit la guvernare, nu aţi demarat niciun proiect major de investiţii! Rezolvaţi problema bugetului aducând banii europeni gratuiţi. (...) Dacă va fi nevoie, faceţi chiar şi meditaţii cu doamna Plumb, căci se vede clar că domnia sa nu se pricepe deloc! Eliminaţi supraacciza şi veţi avea surpriza că veţi avea mai mulţi bani la buget! Eliminaţi absurditatea de split-TVA, care a lovit în cei oneşti şi i-a mângâiat pe umăr pe evazionişti! Nu vă raliaţi demersului de constituire a Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii pentru că veţi gira un demers cu interese economice ascunse! Daţi-l afară pe Darius Vâlcov din minister şi amintiţi-vă promisiunile făcute ca senator! Nu mai modificaţi în fiecare şedinţă de guvern Codul fiscal, pentru că, oricum, aţi speriat toţi investitorii!", conchid liberalii. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close