Antena 3 CNN Politică Năstase: Reforma morală din PSD a fost ideea lui Băsescu

Năstase: Reforma morală din PSD a fost ideea lui Băsescu

Năstase: Reforma morală din PSD a fost ideea lui Băsescu
18 Feb 2008   •   08:20

Reforma morală din PSD a dus la pierderea procentelor şi a îndreptat partidul spre un electorat care nu-l va vota niciodată. Aceasta este părerea lui Adrian Năstase, care se pregăteşte să îşi depună candidatura pentru Consiliul Naţional al PSD. Năstase susţine că ideea de a lansa o reformă morală în partid a reuşit doar să îndepărteze electoratul fidel. ?Mesajul lui Mircea Geoană a fost pentru cei mai la dreapta. Partidul a încercat să se adreseze prin mesajul de reformă morală unui electorat care nu-l va vota niciodată. Acest lucru nu se poate realiza dintr-odată şi efectele pozitive nu s-au văzut. Dacă ne uităm în sondaje, vedem că alegătorii noştri au plecat în altă parte, de la 37% am ajuns în zona de 20%?, susţine fostul lider al PSD, citat de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

În plus, Năstase acuză că ideea de reformă morală nu aparţine liderilor social-democraţi, ci preşedintelui Traian Băsescu. ?Ce înseamnă reforma morală a partidului? Traian Băsescu împreună cu Alina Mungiu Pippidi au încercat să facă reforma morală a PSD. Băsescu este profesorul de morală al României?, a precizat Năstase în interviul acordat cotidianului Evenimentul Zilei.

Dincolo de criticile adresate partidului din care face parte, fostul premier a avut grijă să anunţe şi ce va face din poziţia de şef al Consiliului naţional al partidului, unde îşi va depune candidatura săptămâna viitoare. ?După Consiliu, aş face o lună de porţi deschise la partid pentru a încuraja şi venirea unor oameni noi, pentru a arăta că partidul nu merge spre trecut, aşa cum sugerează unii dintre comentatori, ci se întăreşte pentru viitor?.

Antena 3

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close