Antena 3 CNN Politică Năstase vrea îmbunătăţirea confortului termic prin cultivarea salciei-plop

Năstase vrea îmbunătăţirea confortului termic prin cultivarea salciei-plop

Năstase vrea îmbunătăţirea confortului termic prin cultivarea salciei-plop
25 Ian 2008   •   11:20

Adrian Năstase pare din ce în ce mai dispus să arate că nu şi-a spus încă ultimul cuvânt în politică. După ce a fost premier şi preşedinte al PSD, Năstase încearcă acum să revină în prim planul scenei politice cu un discurs şi cu idei noi. După ce joi a folosit într-un interviu la postul de radio News FM un limbaj colocvial, acum şi-a publicat pe blogul personal un inedit experiment economic.

Nici mai mult, nici mai puţin, Năstase doreşte să propună guvernanţilor dezvoltarea unui proiect care să ofere un "confort termic civilizat şi condiţii accesibile de preţ pentru cetăţean." Păstrând premizele doctrinei de stânga, dar şi cerinţele ecologice impuse de Uniunea Europeană, el crede că a găsit soluţia ideală pentru ca cetăţenii români să nu mai sufere de frig şi să plătească şi puţin pentru acest lucru.

Concret, Năstase vrea ca în Lunca Dunării "să se cultive salcie-plop, pentru obţinerea de pelete combustibile", propune ca în instituţiile publice "lămpile cu vapori de mercur să fie înlocuite cu lămpile cu vapori de sodiu" sau" preluarea anuală a circa 1.000.000 tone de cenuşă proaspată şi utilizarea ei pentru structurile de umplutura a şoselelor de interes naţional."

Năstase crede că ideile sale nu sunt doar un scenariu SF cu iz de colhoz, ci chiar soluţii viabile pentru confortul termic al cetăţeanului român în Europa. Întregul proiect al fostului premier poate fi citit pe blogul acestuia. Şi pentru că a demonstrat că nu se lasă cu una cu două, Năstase promite să continue această analiză şi în zilele următoare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close