Antena 3 CNN Politică Neamţu vrea să candideze în colegiul vacantat de Voiculescu. Ungureanu anunţă şi el un candidat pentru acest colegiu

Neamţu vrea să candideze în colegiul vacantat de Voiculescu. Ungureanu anunţă şi el un candidat pentru acest colegiu

Neamţu vrea să candideze în colegiul vacantat de Voiculescu. Ungureanu anunţă şi el un candidat pentru acest colegiu
Sursa foto: Foto: Agerpres
28 Ian 2013   •   17:44

Liderul Noua Republică, Mihail Neamţu, a anunţat pe Facebook că doreşte să candideze ca independent la alegerile parţiale care vor fi organizate în colegiul senatorial 8 din Bucureşti, în urma demisiei lui Dan Voiculescu, informează Mediafax.
   
"Bucureştenii au nevoie de o reprezentare decentă. (...) Intenţionez să candidez ca independent, susţinut de Noua Republică, în colegiul senatorial numărul 8 din Bucureşti. Sper ca data alegerilor să fie anunţată cât mai repede", scrie Neamţu pe Facebook.
   
Liderul FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat luni că demisia lui Dan Voiculescu din Senat are ca scop "întârzierea întâlnirii cu justiţia", menţionând că este un gest "incalificabil" şi că formaţiunea pe care o conduce îl va susţine pe Iulian Crăciun la alegerile parţiale din colegiul acestuia.
   
"Sperăm ca el (Iulian Crăciun - n.r.) să poată fi asumat şi de celelalte forţe din dreapta", a mai spus Ungureanu.
   
La alegerile din decembrie 2012, Mihail Neamţu, candidat din partea ARD, s-a clasat pe locul al doilea în cursa pentru un mandat de deputat în Colegiul 1 din Arad şi nu a intrat în Parlament nici la redistribuire.
   
Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisionează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator.

El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close