Antena 3 CNN Politică Negocieri: PDL caută să anuleze acuzaţiile de delapidare, abuz şi fals din raportul comisiei Ridzi

Negocieri: PDL caută să anuleze acuzaţiile de delapidare, abuz şi fals din raportul comisiei Ridzi

Negocieri: PDL caută să anuleze acuzaţiile de delapidare, abuz şi fals din raportul comisiei Ridzi
Sursa foto: comisie ancheta ridzi
09 Iul 2009   •   13:48

Parlamentarii PDL au părăsit, joi, temporar lucrările Comisiei Ridzi, ei retrăgându-se în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, unde, potrivit unor surse parlamentare, în această dimineaţă au purtat discuţii cu ministrul Monica Iacob Ridzi. Conform surselor citate, deputaţii PDL caută o soluţie de negociere cu social-democraţii pentru a impune în comisie un raport mai blând, fiind îndeosebi deranjaţi de acuzaţile de delapidare,abuz în serviciu şi fals cu care social-democraţii şi liberalii vor să le încondeieze ministrul. Cum restul membrilor comisiei nu au aprobat propunerea PDL ca Ridzi să fie învinuită numai pentru neglijenţa în serviciu, este posibil ca reprezentanţii democrat-liberali să opteze pentru formularea unui punct de vedere separat care să fie inclus în raportul final.

Potrivit surselor citate, reprezentanţii PDL din comisie s-au arătat iritaţi de capetele de acuzare pe care restul membrilor acestui for vor să le pună în spinarea ministrului Tineretului.
Chiar dacă audierile au dovedit în bună parte că altcineva a tras sforile contractelor acordate de MTS de Ziua Tineretului, Ridzi fiind mai mult un executant, reprezentanţii PSD şi PDL din comisie vor să-i impute ministrului neglijenţa îm serviciu, falsul material în înscrieri oficiale, falsul intelectual şi uzul de fals, cât şi aspecte ce ar ţine de delapidare, înşelăciune şi abuz în serviciu contra intereselor publice, afirmă sursele citate.

Ca atare, democrat-liberalii au cerut un răgaz pentru a lua o decizie despre conţinutul final al raportului pentru a se conulta asupra ceea ce ar fi dispuşi să ccepte din conţinutul final al raportului.

Aceleaşi surse nu exclud posibilitatea ca parlamentarii PDL să formuleze un punct de vedere separat în cazul în care nu se vor arăta de acord cu conţinutul final al rportului comisiei sau să negocieze cu reprezentanţii PSD formularea unei soluţii mai blânde pentru ministrul Ridzi.

Dacă deputatul PDL Sever Voinescu s-ar mulţumi cu scoaterea din raportul final a acuzaţiilor de delapidare, restul colegilor sai de partid ar semna numai un act care ar conţine doar refereri la neglijenţa în serviciu, susţin sursele citate.
Deputatul democrat-liberal Gelu Vişan a precizat că şedinţa Comisiei a fost temporar suspendată, pentru a e permite consultările între membrii ei.
"Nu deliberăm separat, ne sfătuim între noi. E o pauză în momentul acesta", a arătat deputatul PDL. Întrebat dacă parlamentarii PDL au vorbit cu ministrul Turismului, Monica Iacob Ridzi, joi dimineaţă, Gelu Vişan a răspuns iritat că este "nerelevant" cu cine au vorbit.
Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close