Antena 3 CNN Politică Negocieri pe program anticriză: Impozitul forfetar, păstrat pe 2009, cele 50.000 de locuinţe dorite de PSD pică

Negocieri pe program anticriză: Impozitul forfetar, păstrat pe 2009, cele 50.000 de locuinţe dorite de PSD pică

Negocieri pe program anticriză: Impozitul forfetar, păstrat pe 2009, cele 50.000 de locuinţe dorite de PSD pică
Sursa foto: Guvern
05 Aug 2009   •   10:49

Impozitul forfetar ar putea fi menţinut până la sfârşitul anului de către Guvern. În urma discuţiilor purtate ieri la Palatul Victoria de cele două comisii ale PSD şi PDL pe marginea propunerilor anticriză s-a mai luat în calcul şi perspectiva valorificării cotelor de emisii care revin ţării noastre prin Protocolul de la Kyoto, laolaltă cu vânzarea participaţiilor minoritare ale statului.

Aceste măsuri s-ar încadra în zona creşterii veniturilor bugetare, unul dintre cele trei capitole de măsuri puse pe hârtie de premierul Emil Boc împreună cu miniştrii IMM-urilor, Constantin Niţă,ministrul Economiei, Adriean Videanu şi ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.
Potrivit unor surse din cadrul coaliţiei de guvernare, celelalte două domenii discutate privesc relansarea economiei şi raţionalizarea cheltuielilor bugetare, pentru eliminarea blocajului financiar.

Cele două comisii au mai găsit şi alte surse alternative de venit la bugetul de stat: obţinerea unui miliard de euro din vânzarea terenurilor aferente caselor cumpărate de foştii chiriaşi. Valorificarea unităţilor cantităţii de emisii de noxe atribuite prin Protocolul de la Kyoto ar putea duce la încasare altor 1,5 - 1,8 miliarde de euro, în timp ce din vânzarea participaţiilor minoritare ale statului se aşteaptă alte 400 - 500 de milioane de euro.

În domeniul stimulării economiei se are în vedere neimpozitarea profitului reinvestit şi utilizarea garanţiilor şi a ajutoarelor de stat pentru sectoarele din economie productive care pot contribui şi la dezvoltarea altor ramuri, cum ar fi domeniul producţiei auto.

În schimb măsura PSD de plată a TVA către stat la încasarea facturii şi nu la emiterea acesteia are toate şansele să nu fie aplicată deoarece încalcă o serie de directive europene, susţin sursele citate.
A picat şi propunerea PSD privind crearea unui fond naţional de locuinţe menit să finanţeze construirea a 50.000 de locuinţe pentru închiriere, deoarece guvernul are la ora actuală o serie de programe imobiliare în derulare şi nu s-ar găsi resurse financiare pentru susţinerea unui nou proiect de construcţii de case.
Discuţiile pe marginea programului PSD anticriză vor continua şi miercuri la nivelul Palatului Victoria.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close