Antena 3 CNN Politică Negocierile pentru formarea noului Guvern, văzute prin ochii presei

Negocierile pentru formarea noului Guvern, văzute prin ochii presei

Negocierile pentru formarea noului Guvern, văzute prin ochii presei
06 Dec 2008   •   10:29

Partidele au intrat în febra negocierilor oficiale, după ce s-au întâlnit vineri cu preşedintele Traian Băsescu. Presa de sâmbătă întoarce pe toate feţele rezultatele discuţiilor de la Palatul Cotroceni şi lansează mai multe scenarii privind componenţa viitorului Guvern. ?Băsescu cere PD-L înfrăţirea cu PNL şi tăierea veşnicilor pedelişti din viitorul cabinet? titrează ?Gândul?. Potrivit unei informaţii intrate în posesia jurnaliştilor, Băsescu i-ar fi anunţat pe pedelişti că îşi doreşte miniştri tineri în noul guvern, lucru cere i-a deranjat pe greii din partid.
?Guvernul în pat cu UDMR? scrie ?Jurnalul Naţional? în ediţia de sâmbătă. La consultările de la Cotroceni, şeful statului a fost de acord ca UDMR să intre în viitorul Guvern. A fost mo­men­­tul în care Marko Bela a cârmit-o rapid spre PD-L, deşi imediat după alegeri, PNL şi premierul Tăriceanu erau singurii cărora UDMR le ?jurase? credinţă. Dar Uniunea lui Mar­ko nu putea să-şi strice palmaresul. Să fii încă patru ani la guvernare, după alţi 12, nu-i de colo, aşa că ce mai contează încă o trădare?, se întreabă jurnaliştii.
PNL - invitat la guvernare, PSD - tratat cu prietenie, titrează Evenimentul Zilei. PNL a plecat vineri de la Cotroceni cu oferta unui guvern alături de PD-L, dar şi cu solicitarea de a renunţa la funcţia de premier. Jurnaliştii atrag însă atenţia că nici PSD-ului nu i s-a trântit uşa în nas. La consultările de la Cotroceni, democrat-liberalii au primit ca temă să epuizeze toate căile de negociere cu liberalii înainte de a deschide varianta cu PSD.
Guvernul dreptei se află la mâna lui Tăriceanu, scrie România Liberă. Potrivit unor surse citate de jurnalişti, preşedintele i-ar fi dat premierului timp de gândire două zile pentru a renunţa la condiţia numirii sale ca prim-ministru. În schimb i-ar fi oferit şefia Camerei Deputaţilor.
Antena 3

×
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close