Antena 3 CNN Politică Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu va suferi de frig la iarnă: ”Nu există nicio temere!”

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu va suferi de frig la iarnă: ”Nu există nicio temere!”

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu va suferi de frig la iarnă. ”Nu există niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul pentru iarna 2022 - 2023!”.

Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări că România nu va suferi de frig la iarnă: ”Nu există nicio temere!”
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    21 Iul 2022   •   14:21

România a fost parte la toate deciziile care au menținut și consolidat solidaritatea în interiorul Uniunii Europene. Ceea ce vă pot spune în momentul de față este că ieri am depășit un miliard șase sute de milioane de metri cubi în depozitare. Ca atare evoluția depozitării zilnice este una foarte consistentă și încurajatoare. 

Așa cum arată cifrele astăzi, suntem peste procentele asumate. La sfârșitul săptămânii trecute aveam 200 de milioane de metri cubi peste ceea ce aveam în depozite în perioada similară a anului trecut. Ca atare nu există în momentul de față (...) niciun fel de temere ca România să nu aibă gazul pentru iarna 2022 - 2023”. 

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că preocuparea este ca România să își asigure asigurăm resursele necesare de gaz și de cărbune, dar nu sunt lipsite de relevanță nici exploatările de lignit. 

„Pe moment, preocuparea noastră este să ne asigurăm resursele necesare și de gaz, și de cărbune, pentru a putea să avem energie la iarnă. Nu este deloc lipsit de relevanță ca exploatările de lignit să poată să extragă și să depoziteze cât mai mult, să nu ne mai întâlnim cu situația de anul trecut când în depozite aveam o cantitate care ne asigura funcționarea centralelor de cărbune de la CEO Oltenia 3 la 5 zile maxim”, a spus Ciucă. 

Potrivit acestuia, toate situațiile depind foarte mult și de condițiile meteorologice. 

„Pe de o parte, seceta poate să afecteze producerea de energie electrică hidro și iarna, care poate să afecteze producția de energie electrică în mod deosebit cea eoliană pentru că sub o anumită temperatură energia obținută din eolian nu mai vine, pentru că nu mai funcționează, iar cea de cărbune, dacă nu avem cărbune este foarte greu să menții un ritm de producție a energiei la capacitatea pe care o au termocentralele în momentul de față”, a mai spus premierul.  

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close