Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "E o coaliție de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat"

Nicolae Ciucă: "E o coaliție de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat"

E o coaliție de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, referitor la momentul în care a decis constituirea unei coaliții de guvernare cu PSD.

Nicolae Ciucă: "E o coaliție de guvernare, nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Georgiana Adam    |    08 Dec 2023   •   15:18

"Am asumat guvernarea cu Partidul Social Democrat și am fost prim-ministru, a trebuit să-mi asum această chestiune, recunosc și nu-mi pare rău. Accept orice critică pe această chestiune, dar nu a existat altă soluție la vremea respectivă, pentru că, și aici ajungem la simpla aritmetică parlamentară, cifrele nu arătau altfel. Dacă PNL avea și în alegerile parlamentare același scor cu cel de la alegerile locale, atunci fraților, nu aveam astăzi această discuție. Și atunci am văzut care erau tendințele de evoluție a situației de securitate, atunci am văzut care erau primele efecte de după pandemie în ceea ce privește impactul pe economie în general, apăruse criza energetică cu prețurile la energie care o luaseră razna încă din vara, toamna anului 2021 și a trebuit să facem acest construct politic, această coaliție pentru guvernare. E o coaliție de guvernare. Nu stă nimeni cu nimeni în cameră, cu atât mai puțin în pat. Chestiunea cu patul e dificilă, pentru că am fost la un moment dat trei și era posibil să n-avem loc. În cameră încăpem și este posibil la un moment dat să fim chiar mai mulți, într-o astfel astfel de construcție", spune Nicolae Ciucă.

El afirmă că „tot ceea ce s-a reușit atunci a fost să asigurăm stabilitate țării să trecem țara prin toate aceste crize succesive și am făcut-o cu loialitate, onestitate, echilibru și am fost cu un partener cât se poate de corect în ceea ce a reprezentat această coaliție la guvernare”, notează Mediafax.

"Foarte multă lume poate spune, domnule, dar nu așa se face politică. Se poate face politică și așa, pentru că prin această onestitate și această responsabilitate și această atitudine și toate aceste atribute asumate au dat României acea imagine în care investitorii străini au căpătat încredere", încheie Ciucă.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă coalitie de guvernare PNL
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close