Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, scrisoare prin FAX către Parlament: ”Am depus mandatul”

Nicolae Ciucă, scrisoare prin FAX către Parlament: ”Am depus mandatul”

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a trimis un fax către birourile permanente politice, prin care și-a depus mandatul. Astfel, a informat Parlamentul că renunță la mandat după încercarea eșuată de a strânge o majoritate care să susțină un guvern minoritar.

Nicolae Ciucă, scrisoare prin FAX către Parlament: ”Am depus mandatul”
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Xenia Croitoru    |    Laura Dinu    |    02 Noi 2021   •   10:02

În urmă cu scurt timp, Nicolae Ciucă a trimis un fax către birourile permanente politice în care spune că își retrage mandatul încredințat prin decret de către președintele Klaus Iohannis. 

Din această clipă, ar trebui ca liberalii să înceapă din nou negocieri pentru formarea unui nou guvern, tot cu Nicolae Ciucă la conducere, în încercarea de a forma, de această dată, o majoritate, prin flexibilizarea mandatului. 

Asta înseamnă că Nicolae Ciucă va avea mână liberă să negocieze cu social democrații dar și cu cei de la USR.

Florin Cîțu: ”Am propus flexibilizarea mandatului PNL. Vom începe negocieri cu toate forțele democratice”

Florin Cîțu, președintele PNL, a declarat, la finalul ședinței BEx al PNL de luni seara, că s-a decis flexibilizarea mandatului liberalilor și se vor începe negocierile pentru formarea noului guvern cu toate forțele politice.

”Am avut un BEx în această seară, unde au fost luate două decizii. Având în vedere deciziile celor două partide, PSD și USR, de astăzi, BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă, premierul desemnat, să depună mandatul.

A doua decizie este aceea de a propune BPN, mâine va fi un BPN în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlamentul României, pentru formarea unei majorități.

Mâine seară vom discuta mai multe detalii, echipe de negocieri, cine va fi și cine va conduce”, a declarat Florin Cîțu.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Klaus Iohannis
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close