Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Performanțe solide în 2022. 60 de firme românești în Top 500 al companiilor mari"

Nicolae Ciucă: "Performanțe solide în 2022. 60 de firme românești în Top 500 al companiilor mari"

Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022, reușind să se consolideze și să contribuie la creșterea economică, susține Nicolae Ciucă, președintele Senatului.

Nicolae Ciucă: "Performanțe solide în 2022. 60 de firme românești în Top 500 al companiilor mari"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Noi 2023   •   13:07

Acesta citează un studiu Coface care include 60 de firme românești în Top 500 al companiilor mari din Europa Centrală și de Est.

"Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022, reușind să se consolideze și să contribuie la creșterea economică. O spune o statistică realizată de grupul Coface, care indică faptul că în top 500 companii mari din Europa Centrală și de Est se află 60 de societăți românești. Față de anul anterior analizat, numărul de companii românești din clasament l-a depășit pe cel al Ungariei", a scris azi pe Facebook Nicolae Ciucă.

Președintele Senatului susține că aceste rezultate sunt un efect direct al măsurilor luate de guvernarea liberală și al programelor de sprijin pentru mediul de afaceri.

"O prioritare clară și asumată a PNL este crearea unui mediu propice investițiilor, în care firmele românești să aibă capacitatea de a se dezvolta și de a putea concura cu succes pe plan extern. Și în actuala configurație guvernamentală, continuăm să susținem mediul privat, singura soluție pentru păstrarea locurilor de muncă ale românilor, crearea altora noi și creșterea economiei reale pe termen lung", a adăugat liderul PNL.

Capitalul românesc a avut performanțe solide în 2022, reușind să se consolideze și să contribuie la creșterea economică....

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 16 noiembrie 2023

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close