Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză"

Nicolae Ciucă: "În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză"

Premierul Nicolae Ciucă, liderul PNL, spune că în momentul de față guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză.

Nicolae Ciucă: "În momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză"
Sursa foto: INQUAM_George Calin
de Silvia Preda    |    24 Mai 2022   •   18:36

"În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât, în momentul de față, guvernul este angajat în gestionarea unei situații de criză”, spune Nicolae Ciucă. El afirmă că "în aceste condiții avem nevoie de stabilitate".

"Măsurile pe care le luăm punctual, în funcție de dinamica în care evoluează situația ne-au pus să avem această decizie ca în pachetul de măsuri pe care continuăm să-l luăm și să adaptăm în funcție de evoluția situației să comunicăm aceste decizii", a mai spus Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă menționează că măsurile nu sunt premergătoare unei crize economice, ci sunt luate pentru asigurarea atât echilibru economic, cât și stabilitate.

Care sunt pensionarii care vor primi 700 de lei în plus la pensie și când vor fi acordați. Anunțul ministrului Marius Budăi

Coaliția de guvernare a decis luni lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice de "Sprijin pentru România", în valoare de 1,1 miliarde euro.

Între măsurile anunțate se numără amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci și un sprijin unic de 700 de lei pentru pensionarii cu pensii mici. Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public. Astfel, vor fi diminuate cheltuielile bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială. Vor fi suspendate angajările la stat începând cu 1 iulie.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă criza
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close