Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: ”Nu există altă guvernare care să fi obținut rezultatele performante ca cea liberală”

Nicolae Ciucă: ”Nu există altă guvernare care să fi obținut rezultatele performante ca cea liberală”

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a participat la Ședința Colegiului Director Județean al Partidului Național Liberal - Filiala Vrancea.

Nicolae Ciucă: ”Nu există altă guvernare care să fi obținut rezultatele performante ca cea liberală”
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă
de Georgiana Adam    |    06 Apr 2024   •   16:59

"Ultima oară când am fost aici, am fost să-l petrecem pe Cătălin Toma pe ultimul drum, el a schimbat percepția oamenilor de aici. El a făcut politica altfel", a declarat Nicolae Ciucă.

"Pentru Vrancea liberală, contează foarte mult numărul de primari, contează să câștigăm primarii în cat mai multe localități prin a-i convinge pe oameni că administrația liberală se face în folosul oamenilor. Asta s-a întâmplat la CJ Vrancea, unde au existat proiecte pentru care Cătălin Toma a făcut tot ce era posibil să convingă la București să se accepte proiecte și să înceapă lucrările la A7.    

Lucian Bode a demarat lucrurile în momentul în care era ministru la Transporturi, A7 se poate vedea și de la ieșirea din Focșani, de la Adjud. Odată ce se va întâmpla acest lucru se vor realiza și toate celelalte proiecte din Adjud. 

Un alt proiect este Spitalul Județean. Nu a fost dată în care să nu ne întâlnim și să nu ni se aducă aminte de proiectul acestui Spital. Spitalul este în anexa proiectelor care va fi finanțat prin programul BEI", a declarat Nicolae Ciucă.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări mai multe imagini de la Ședința Colegiului Director Județean al Partidului Național Liberal - Filiala Vrancea.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Președintele Senatului spune că, anul trecut, în Vrancea a existat o creștere economică de 3%.

"Știți cât este PIB-ul la Vrancea? 15,9 miliarde de lei, 1% din PIB la nivel național. PIB-ul pe cap de locuitor este 9569 de euro, ceea ce reprezintă un decalaj față de PIB-ul la nivel național, de 46,3%. Salariul mediu net este de 3.221 lei.

Dacă ne uităm la creșterea economică pe anul trecut, aici am avut un procent de 3%. Șomajul este undeva la 4%. Numărul de angajați este aproape de 60.000", a mai spus Ciucă.

”Liberalii au schimbat fața comunelor, a orașelor, a județelor”

"Ca peste tot unde PNL a câștigat mandate, s-a întâmplat pentru că liberalii au schimbat fața comunelor, a orașelor, a județelor.

(...) Anghel Saligny este făcut de noi, de liberali. Am făcut acest lucru pentru a termina cu această obsesie a apei, a canalizării în comunitățile din România.

Trebuie să vorbim cu oamenii și să explicăm că nu există altă cale decât investițiile. Trebuie să creăm fundamentul businessului, al investițiilor. Trebuie să existe reguli clare și nebirocratice pentru afaceri. Să existe stimulare în zonele defavorizate pentru a se dezvolta afaceri.

Oamenii trebuie să fie ajutați, stimulați și să nu resimtă diferența dintre țările din care se întorc și ceea ce se petrece în România. Sunt localități care au finalizat rețele de apă și canalizare", a mai spus Nicolae Ciucă.

”Nu există o alta guvernare care să fi obținut maximul din ceea ce se putea obține, decât guvernare liberală”

Ședința Colegiului Director Județean al Partidului Național Liberal - Filiala Vrancea

Ședința Colegiului Director Județean al Partidului Național Liberal - Filiala Vrancea

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Sâmbătă, 6 aprilie 2024

"Județele administrate de liberali au altă față pentru că s-a investit și s-au atras fonduri europene. De aceea vorbim admirativ si îi folosim ca modele de bune practici pe cei care dețin primele locuri în ceea ce înseamnă dezvoltarea la nivel regional. De aceea vorbim cu admirație despre Cluj, Bihor, Suceava.

Când vorbim de Vrancea liberală trebuie să vorbim de aceste modele și să le vorbim oamenilor prin faptele noastre. Am să repet cifrele, pentru că sunt ale noastre, iar oamenii vor înțelege.

Nu există o alta guvernare care să fi obținut maximul din ceea ce se putea obține, decât guvernare liberală.

Absorbția de fonduri europene era undeva la 25%. Pe guvernarea liberală, numai în 2022, absorbția a însemnat cât a absorbit România în 17 ani, 20% într-un an. Am reușit să depășim 90% absorbția fondurilor europene.

În 2022 a fost pentru prima dată când creșterea economică s-a bazat pe investiții. Sunt chestiuni cu care trebuie să ne ducem la oameni.

”În guvernarea liberală, pensiile au crescut cu 60%”

Creșterea salariului minim,  astăzi este de 3300 de lei, 4000 în construcții si agricultură. A crescut punctul de pensie. În guvernarea liberală, pensiile au crescut cu 60%.

Investițiile si toate aceste priorități ne-au permis sa avem fonduri la buget pentru creșteri salariale si creșteri de pensii”, a mai spus Ciucă.

Ciucă le-a vorbit liberalilor din Vrancea despre populismul celor de la AUR și pericolul extremist.

"Trebuie să le vorbim oamenilor despre valorile liberale. Dacă nouă ne este teamă să vorbim și lăsăm terenul gol altora care nu știu să explice, înseamnă că ei au dreptate. Trebuie să vorbim despre virtuți, empatia, solidaritatea, munca.

Acestea sunt chestiuni cu care cred că dacă le vom exprima, le vom exemplifica prin oameni și faptele lor vom putea să facem, nu doar Vrancea liberală ci fiecare județ liberal. Oamenii s-au saturat de cei care de 30 de ani îi păcălesc.

Am convingerea că așa cum ați trecut prin momentele dificile, veți reuși sa vă mobilizați si sa aveți activul de campanie care să meargă către oameni.

Trebuie să mergem să le vorbim oamenilor, pentru ca altfel le vorbesc alții și încep să creadă ceea ce vad pe Facebook, TikTok.

Activul de partid trebuie să folosească toate canalele de comunicare, să mergem din poarta in poartă si sa le explicam oamenilor", a mai spus Nicolae Ciucă.

Material susținut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă CJ Vrancea
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close