Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă spune ce impact bugetar are pachetul de măsuri economice: "Tocmai de aceea nu ne grăbim"

Nicolae Ciucă spune ce impact bugetar are pachetul de măsuri economice: "Tocmai de aceea nu ne grăbim"

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că impactul pachetului de măsuri economice pregătite de Guvern este de 3,4% din PIB. 

Nicolae Ciucă spune ce impact bugetar are pachetul de măsuri economice: "Tocmai de aceea nu ne grăbim"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Georgiana Adam    |    03 Apr 2022   •   16:54

Şeful de la Palatul Victoria a declarat că Executivul european este de acord cu "flexibilizarea a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 014-2020”, pentru a putea acoperi din costurile măsurilor, potrivit adevarul.ro.

Premierul Nicolae Ciucă spune că impactul bugetar al măsurilor de ajutor pentru economie, discutate până acum, este de aproximativ 3,4% din PIB.

"Tocmai de aceea nu ne grăbim să anunțăm pachetul de măsuri, pentru că dorim să corelăm efortul bugetar național cu Comisia Europeană. 

S-a discutat și cu CE. Este de acord să existe o flexibilizare a tot ceea ce poate să însemne fondurile care nu au fost sau nu pot fi cheltuite din pachetul 2014-2020.

Au fost transmise datele referitoare la o primă disponibilizare. Cert este că acea sumă poate să crească în funcție de onestitatea noastră și modul în care reușim să identificăm cu adevărat acele proiecte care nu vor fi finalizate", a mai afirmat Ciucă.

Lista măsurilor sociale care îi vor ajuta pe români să facă față scumpirilor

Guvernul va prezenta în coaliţie pachetul de măsuri sociale propus de PSD, cel mai propabil săptămâna viitoare, potrivit unor surse politice.

Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, toate ajutoarele aprobate de Nicolae Ciucă.

Printre ele, vouchere de 50 de euro pentru pensionarii cu venit minim și vouchere de 30 de euro pentru copiii din familii cu venituri modeste.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă masuri economice
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close