Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă intervine în scandalul dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Nicolae Ciucă intervine în scandalul dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, intervine în scandalul dintre prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

de Laura Dinu    |    16 Noi 2023   •   14:41

Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnaliști dacă declarațiile publice dintre Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu sunt normale.

"Nu este normală niciun fel de astfel de discuție într-o coaliție. O coaliție trebuie să se bazeze pe respect între parteneri și atunci respectul se concretizează și în ceea ce înseamnă anumite comportamente, mai ales în spațiul public", spune președintele PNL.

După ce premierul a cerut ca Rareș Bogdan să nu mai participe la ședințele coaliției, Ciucă a spus că este convins că vor fi găsite alte soluții.

"Încă o dată, respectul trebuie să fie reciproc, nu doar de o parte sau de cealaltă, ca atare, eu sunt convins că așa cum am găsit soluții până acum și am înțeles că mai presus de orice fel de reacție personală și orgoliu personal este rolul nostru să continuăm să guvernăm și să asigurăm stabilitatea țării și să finalizăm toate obiectivele pe care ni le-am propus. Urmează să venim cu bugetul și să avem o construcție bugetară pentru anul 2024, așa cum s-a asumat în coaliție, apoi atunci ne trebuie liniște și trebuie să gândim ceea ce trebuie să facem pentru români", a mai spus președintele PNL.

Întrebat dacă se pune problema ieșirii PNL de la Guvernare, Ciucă a spus că el vorbește despre „seriozitatea responsabilității actului de guvernare”.

"Actul de guvernare, în momentul de față, este între două partide, PNL și PSD. Ca atare, ambele partide trebuie să-și asume menținerea stabilității în coaliție și guvernarea țării. Nu ne putem permite să destabilizăm situația politică a țării, pentru că odată cu o asemenea situație se produc efecte pe care nu le putem controla niciunul dintre noi", a răspuns Nicolae Ciucă

Potrivit președintelui PNL, președintele Klaus Iohannis "a asigurat constituirea acestei coaliție pentru a putea să guvernăm țara".

Întrebat, în continuare, despre discuția pe care Rareș Bogdan spunea că a avut-o cu președintele pe tema ieșirii de la guvernare, Nicolae Ciucă a spus că despre acest lucru trebuie întrebat însuși Rareș Bogdan.

Ciucă a mai spus că a vorbit cu Marcel Ciolacu după declanșarea scandalului între acesta și Rareș Bogdan.

„Imaginea coaliției este afectată de astfel de schimburi între membrii celor două partide în sensul în care ieșim în spațiul public cu subiecte absolut marginale față de ceea ce avem noi de făcut. (...) Este absolut obligatoriu să înțelegem că nu suntem într-o relație în care să ne suportăm sau să nu ne suportăm unii cu alții. Ne-am asumat să facem acest construct politic, apoi mergem cu el până la capăt. Nu cred că ne putem permite, nici PNL, nici PSD să producem un dezechilibru politic”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, va mai merge la ședințele de coaliție și dacă prim-vicepreședinții vor mai participa la ședințele de coaliție, președintele PNL a spus: „Mergem oriunde trebuie”.

Pus să comenteze declarațiile lui Rareș Bogdan, care a spus că nu mai suportă PSD, că „mâine ar ieși de la guvernare”, dar și că el și cei din PNL „pândesc” ca nu cumva să se fure, Ciolacu a spus că cel mai probabil declarațiile au fost făcute pentru a acoperi „gestul nefericit” de a merge la piață cu un ceas de 30.000 de euro pentru a cumpăra pătrunjel.

„Noi am stat în ședința de coaliție de luni aproape 5 ore și am luat mai multe probleme guvernamentale în discuție pentru că era nevoie de o decizie a coaliției. Eu nu ascund faptul că multe dintre problemele care se ivesc la guvern le discut cu Nicolae Ciucă. Atâta timp cât 5 ore nu ai comentat nimic, dimpotrivă, ți-ai luat informații (...) și după câteva ore ieși în spațiul public încercând de fapt să acoperi un gest nefericit - să mergi la piață cu un ceas de 30 de mii de euro la mână să cumperi pătrunjel, normal că românul se revoltă. În loc să ieși să spui că „mi l-a dat soția cadou, mă întreține soția și mi l-a dat cadou” sau „mi l-a socrul la nuntă”.... Presupun că era mult mai corect. Să dinamitezi o coaliție numai cu știri false astfel încât să acoperi știrea despre tine, înseamnă că ești... domnul Rareș Bogdan nu e un om prost... înseamnă că ești iresponsabil”, a spus Marcel Ciolacu.

„Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni sau doamne care după ce se termină coaliția ajungem la niște concluzii ies și dinamitează o coaliție”, a mai spus premierul.

Scandalul a început după ce Rareș Bogdan a declarat, marți, la mai multe televiziuni că „devine insuportabilă” guvernarea cu PSD și că „regretă profund” că nu s-a făcut o coaliție de dreapta.

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close