Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Naţiunilor Unite: "Diplomații români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare și profesionalism interesele României"

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Naţiunilor Unite: "Diplomații români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare și profesionalism interesele României"

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a transmis un mesaj, într-o postare pe Facebook, cu ocazia Zilei Naţiunilor Unite.

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Naţiunilor Unite: "Diplomații români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare și profesionalism interesele României"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    24 Oct 2023   •   14:33

"Celebrăm astăzi împlinirea a 78 de ani de când pacea, cooperarea și dialogul au devenit coordonatele de bază ale relațiilor dintre țări, modificând radical contextul internațional existent în perioada interbelică. Înființarea Organizației Națiunilor Unite (ONU) a venit în 1945 ca o necesitate de a preveni o nouă conflagrație mondială, prin crearea unui cadru în care statele lumii să coopereze pentru soluționarea oricăror probleme economice, sociale, culturale sau umanitare.

De când a devenit membru al ONU, în 1955, România și-a consolidat relațiile cu statele lumii și a descoperit noi parteneri de dialog și colaborare pe toate meridianele globului. De atunci și până azi, diplomații români care au lucrat la ONU au reprezentat cu onoare și profesionalism interesele României, în special în ultimele trei decenii. Oricât de complicate au fost multe momente de după 1945, ONU a rămas un factor vital de echilibru, care luptă constant pentru bunăstarea și pacea globală", a scris Nicolae Ciucă în postarea de pe Facebook.

Celebrăm astăzi împlinirea a 78 de ani de când pacea, cooperarea și dialogul au devenit coordonatele de bază ale...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Luni, 23 octombrie 2023

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă PNL
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close