Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă"

Nicolae Ciucă: "Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă"

Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă, în conformitate cu dreptul internațional, respectându-se suveranitatea și integritatea Rep. Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european, afirmă Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă: "Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă"
Sursa foto: Facebook | Nicolae Ionel Ciucă
de Georgiana Adam    |    29 Feb 2024   •   12:58

"Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă, în conformitate cu dreptul internațional, respectându-se suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova, dar fără a i se afecta parcursul său european. Aceasta este concluzia discuției pe care am avut-o cu Oleg Serebrian, viceprim-ministru pentru Reintegrare al Republicii Moldova, pe care l-am primit, în această dimineață (joi dimineață - n.r.), la Palatul Parlamentului”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Liderul PNL a felicitat conducerea de la Chișinău „pentru modul responsabil și echilibrat în care abordează această temă complexă, mai ales într-o perioadă plină de provocări în regiune”.

"Este lăudabil faptul că, spre deosebire de conflictele prelungite din zonă, autoritățile moldovene au un dialog constant cu Tiraspolul. I-am transmis înaltului oaspete că, la București, ne îngrijorează retorica tot mai agresivă a Federației Ruse la adresa Republicii Moldova și a conducerii sale pro-europene, precum și tentativele de destabilizare a țării, inclusiv prin intermediul Transnistriei. Sper că dialogul la nivel tehnic cu Tiraspolul va soluționa problemele care afectează în mod direct cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului", a încheiat Nicolae Ciucă.

Problema transnistreană are nevoie de o soluție pașnică și durabilă, în conformitate cu dreptul internațional,...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Joi, 29 februarie 2024

Material susţinut de PNL

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Transnistria
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close