Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă spune că România este gata să primească refugiați: ”Suntem pregătiți să acționăm ca atare!”

Nicolae Ciucă spune că România este gata să primească refugiați: ”Suntem pregătiți să acționăm ca atare!”

Premierul Nicolae Ciucă spune că România nu a primit încă solicitări pentru repatriere a românilor din Ucraina și că țara noastră este pregătită pentru a accepta refugiați.

Nicolae Ciucă spune că România este gata să primească refugiați: ”Suntem pregătiți să acționăm ca atare!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    21 Feb 2022   •   10:59

Întrebat despre situația actuală din Ucraina, premierul Nicolae Ciucă a declarat că toate informațiile pe care le are sunt primite din surse deschise. 

De asemenea, premierul spune că nu a primit nicio solicitare pentru a pune la dispoziție o aeronavă care să aducă în țară românii din Ucraina.

„Există doar comunicatul MAE și în funcție de solicitări suntem pregătiți să acționăm ca atare. Există pregătite măsuri astfel încât să putem să asigurăm sprijinul necesar unui flux de refugiați, inclusiv partea de repatriere. Până în acest moment nu există nicio solicitare”, a spus Ciucă.

Întrebat ce număr de refugiați ar putea primi România, premierul Nicolae Ciucă a declarat că este vorba despre ”un număr destul de mare”. 

Ucraina, zguduită de tiruri de artilerie pentru a doua oară în 48 de ore: ”Mercenarii ruși au deschis focul!” Imaginile atacului

Este posibil ca invazia Rusiei să fi început, scrie presa din Ucraina. Mercenarii ruși au deschis focul în Lugansk.

Antena 3 a prezentat imagini de ultim moment din estul regiunii ucrainene Doneţk, unde noi bombardamente s-au auzit în această dimineață. Este a doua oară, în decurs de nici 48 de ore, când zona este zguduită de tiruri de artilerie. Sâmbătă bombardamentele au vizat un oraș situat lângă linia de contact a celor două părți implicate în conflict, anunță presa locală.

Un război pe scara largă abia începe sau a început deja, relatează Joint Forces Operation. 

Imaginile prezentate de presa ucraineană înfățișează atacul de artilerie din zona separatistă. 

Potrivit surselor citate, separatiștii ruși trag dintr-un sat, pentru ca apoi să dea vina pe militarii ucraineni. 

Separatiștii ruși aruncă în aer infrastructura și bombardează la întâmplare orașul. 

CBS News: Comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei

Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei, potrivit CBS News.

În fiecare zi apar noi informaţii privind tacticile şi poziţionarea armatei ruse. „Putin va face orice este nevoie”, spune corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin.

Serviciile de inteligenţă americane au informaţii conform cărora comandanţii ruşi au primit ordine clare de a începe o invazie a Ucrainei.

„Comandanţii de pe teren au planuri specifice pentru modul în care ar acţiona în sectoarele de pe câmpul de luptă”, a raportat, duminică, corespondentul pentru Securitate naţională CBS News, David Martin, pentru „Face the Nation”.

„Comandanţii ruşi fac tot ceea ce ar face cei americani odată ce au primit ordinul de a acţiona”, a mai spus Martin.

Invazia ar putea începe, în opinia specialistului, cu un atac asupra Kiev-ului, unul de natură cibernetică, în primă fază, pentru a pune capăt comunicării. Apoi, vor fi atacuri cu rachete şi atacuri aeriene.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close