Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă: "Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim"

Nicolae Ciucă: "Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că pentru depăşirea contextului dificil pe care îl traversează ţara noastră este nevoie de două elemente cheie: încrederea în economia României şi colaborarea între mediul privat şi statul român.

Nicolae Ciucă: "Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim"
Sursa foto: gov.ro
de Silvia Preda    |    19 Apr 2022   •   20:22

Crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite reprezintă un element central al agendei Guvernului, a subliniat premierul Nicolae Ciucă.

"Nu putem să mergem la infinit cu salariul minim. (...) Avem ca obiectiv să determinăm românii care lucrează în alte ţări să fie atraşi de mediul economic din România şi să se întoarcă acasă, să poată să îşi ducă o viaţă normală alături de familie.

În acest sens, încă o dată, locuri de muncă mai multe şi locuri de muncă mai bine plătite, cu obiectivul de a micşora cât mai mult posibil şi, de ce nu, de a ajunge la acelaşi nivel de salarizare precum ţările din vest", a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul s-a referit şi la continuarea programului Kurzarbeit şi acordarea a 75% din salariu pentru angajaţii aflaţi în şomaj tehnic.

Şeful Executivului a punctat că pachetul "Sprijin pentru România" este integrat viziunii pro business a Guvernului.

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă salariu minim
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close