Antena 3 CNN Politică Nicolae Ciucă, după vizita la Kiev: "Sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană"

Nicolae Ciucă, după vizita la Kiev: "Sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană"

Premierul României, Nicolae Ciucă, i-a dat asigurări preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul vizitei de la Kiev, că România va sprijini o investigaţie internaţională pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi de "comiterea de crime internaţionale".

Nicolae Ciucă, după vizita la Kiev: "Sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană"
Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă
de Silvia Preda    |    26 Apr 2022   •   22:04

"Am fost onorat să îl întâlnesc astăzi, la Kiev, pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. 

L-am asigurat de sprijinul deplin al Românei în eforturile de a opri agresiunea ilegală și imorală a Rusiei, atrocitățile umane și distrugerile materiale suferite de această țară.

L-am asigurat pe președintele Zelenski că România sprijină, în aceste momente dificile, derularea unei investigații internaționale care să tragă la răspundere pe cei vinovați de comiterea de crime internaționale, inclusiv prin contribuția financiară voluntară recentă, decisă de Guvernul României, către Fondul fiduciar al Curții Penale Internaționale.

Comunitatea română din Ucraina și cea ucraineană din România sunt veritabile punți de legătură între societățile noastre. Etnicii români sunt buni cetățeni ai Ucrainei. Asigurarea deplină a respectării drepturilor identitare ale etnicilor români, inclusiv a celor lingvistice, va face ca societatea ucraineană să devină mai puternică.

Totodată, am transmis președintelui Zelenski că sprijinim aspirațiile Ucrainei de integrare în Uniunea Europeană și l-am felicitat pentru transmiterea răspunsului la prima parte a chestionarului de aderare", a scris Nicolae Ciuca, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

Citiţi şi: Imagini cu Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă la Kiev, cu Volodimir Zelenski. Vizita ar fi trebuit să aibă loc mâine, împreună cu Florin Cîțu

×
Subiecte în articol: Nicolae Ciucă Război Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close