Antena 3 CNN Politică Noua lege a salarizării este gata | Noul ministru al Muncii vrea schimbări majore: salarii fixe la stat și sporuri variabile

Noua lege a salarizării este gata | Noul ministru al Muncii vrea schimbări majore: salarii fixe la stat și sporuri variabile

Noua lege a salarizării este gata și sunt schimbări majore, potrivit surselor Antena 3 CNN. Bugetarii, de exemplu, vor avea salarii fixe și sporuri care vor varia.

de Andreea Ştefan    |    21 Iul 2023   •   13:26

Legea salarizării este gata, conform unor surse guvernamentale, și deja au fost făcute și consultări cu o parte din categoriile care vor avea parte de modificări de salarii.

Prin această lege a salarizării există un proiect deja făcut, la Ministerul Muncii, care va fi trimis la Banca Mondială pentru a calcula care este și impactul bugetar.

Potrivit surselor, legea vine să rezolve inechitățile din sistem, pentru că au fost create tot mai multe în ultimii ani. 

În funcție de pregătire, în funcție de tot felul de sporuri care s-au oferit, diferă salariile, chiar dacă oamenii lucrează fix în aceeași instituție și au aceeași experiență.

Pe de altă parte, noul ministru al Muncii ar vrea să reformeze tot sistemul bugetar, în ceea ce privește salarizarea.

Ideea acestei reforme ar fi ca bugetarii să aibă un salariu fix și o parte variabilă, care să fie compuse de niște sporuri la stat, care să țină cont de criterii de performanță. 

Asta ar însemna ca toți bugetarii să primească acel salariu fix, însă, în funcție de performanță, să aibă posibilitatea să ia aceste sporuri și această parte variabilă.

×
Subiecte în articol: legea salarizarii salarii
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close