Antena 3 CNN Politică Surse: 90% Ciucă va fi premierul României. Care sunt celelalte două nume propuse de PNL

Surse: 90% Ciucă va fi premierul României. Care sunt celelalte două nume propuse de PNL

Rareș Bogdan a explicat, miercuri, cum ar putea arăta noul Guvern, ținând cont de procentele câștigate de fiecare partid în parte.

Surse: 90% Ciucă va fi premierul României. Care sunt celelalte două nume propuse de PNL
de Laura Dinu    |    09 Dec 2020   •   14:44

Vom avea diseară un BPN care va valida propunerea, pe cel pe care președintele României, la propunerea PNL, îl va alege din lista celor 3 cu care a plecat fostul premier Ludovic Orban spre Cotroceni și va veni cu numele dintre cele 3 de către Biroul Permanent Național al Partidului Național Liberal, urmând ca premierul să stea de vorbă cu celelalte două forțe politice în afară de PNL, respectiv USR-Plus și UDMR. (...) Până pe 23 putem avea un guvern care să fie ”în pâine și să treacă la administrarea treburilor țării”, a declarat Rareș Bogdan

„Sunt trei nume. Sigur niciunul nu vă va fi nici necunoscut, nici nu va aduce critici. Sunt oameni extrem de buni pe domeniile lor, care știu ce au de făcut. Sunt specialiști, sunt oameni foarte, foarte buni. Nu pot să vă dai detalii. Am încredere în toți trei, îi cunosc și am încredere în ei.

 Președintele Iohannis respectă foarte mult PNL, domnia sa a plecat din PNL și e într-un parteneriat asumat cu PNL. Vă asigur că noi nu facem nimic împotriva sa. Președintele în următorii 10 ani se poate baza pe noi!”, a adăugat Rareș Bogdan. 

Întrebat de reporteri ce ministere va ceda PNL, vice-președintele PNL a explicat cum ar putea arăta noul Executiv. 

„Aici nu e vorba de ce cedează PNL, pentru că practic e un nou început. Ce va ocupa PNL, sigur că a ocupat 16 ministere,  poate vor fi 16 sau 18 ministere, dacă mergem pe model european legat de comunicații și alte chestiuni, schimbări climatice. PNL are 26%.  În constituirea noului cabinet scorul se va vedea în 10-11 mandate. Colegii de la USR-PLUS au 15%, probabil vor ocupa 5-6 portofolii. Cei de la UDMR undeva la 6,5 - 7%, asta înseamnă undeva la 2 portofolii. Dar nu ne batem pe portofolii, nu ne-am stabilit un target că PNL nu cedeaza anumite portofolii”, a precizat Bogdan.

Cele trei nume propuse de PNL

Fostul premier, Ludovic Orban, a mers astăzi la Cotroceni cu propunerile partidului pentru funcția de premier. Printre acestea se află și numele actualului premier interimar, Nicolae Ciucă, ce se pare că ar fi favorit pentru propunerea validată și acceptată ulterior de președintele Klaus Iohannis. 

Prima propunere se pare că este Florin Cîțu, cea de-a două este premierul interimar, Nicolae Ciucă, iar cea de-a treia propunere ar fi ministrul Economiei, Virgil Popescu. 

Surse Antena 3 spun că Nicolae Ciucă ar fi favoritul lui Klaus Iohannis și că acesta ar avea cele mai mari șanse să fie validat în funcția de prim-ministru al României. 

×
Subiecte în articol: Rareș Bogdan Klaus Iohannis
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close