Antena 3 CNN Politică Nume-surpriză pe lista scurtă de candidaţi pentru Primăria Bucureşti. Două nume noi, cunoscute, alături de Gabriela Firea

Nume-surpriză pe lista scurtă de candidaţi pentru Primăria Bucureşti. Două nume noi, cunoscute, alături de Gabriela Firea

Au apărut nume-surpriză în mapa cu candidaţi de pe masa coaliţiei pentru candidatura la Primăria Bucureşti. 

de Andreea Dumitrache    |    05 Feb 2024   •   13:08

Sunt noi nume care au apărut în discuţie, iar Partidul Social Democrat nu a luat încă decizia. 

Primăria Capitalei face parte din negocierea pe care PSD și PNL au făcut-o pentru a comasa alegerile locale cu cele europarlamentar. 

Pe lista scurtă, au apărut noi nume pentru Primăria Bucureşti. În afară de Gabriela Firea, mai sunt Marcel Ciolacu sau Victor Ponta.

Actualul premier și președinte al PSD, dar şi fostul premier Victor Ponta, care a plecat din partid la Pro România. În acest timp, Gabriela Firea tot dă semnale și oficial și neoficial, să știe clar dacă va fi lăsată candidat.

Marcel Ciolacu a spus în mai multe rânduri că nu ne grăbim, pentru că nu a luat nicio altă filială această decizie.

De asemenea, mai spunea Marcel Ciolacu, nu s-a anunțat vreun alt pretendent. 

În schimb, la bursa zvonurilor este Marcel Ciolacu, premierul, care ar putea să meargă spre această candidatură, pentru că primarul Capitalei este a doua funcție din țară ca număr de voturi, deci ar putea să-i dea o anumită legitimitate ca ales lui Marcel Ciolacu pentru a rămâne la președinția Partidului Social Democrat. 

"În acest moment, singurul candidat pe care Partidul Social Democrat l-a validat este dna. Gabriela Firea. 

În acest moment nu există un alt pretendent care să intre într-o cursă internă la organizația municipiului București pentru a fi nominalizat la această funcție. 

Deci, din perspectiva aceasta, indiferent câte zvonuri am avea sau nu, astăzi candidatul nostru validat de către Partidul Social Democrat este dna. Gabriela Firea", a comentat Bogdan Matei, senator PSD, spunând că nu ştie de numele vehiculate pe surse.

Este foarte important ce face Partidul Național Liberal, pentru că deja între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-a luat această decizie: se vor face alegerile comasate europarlamentare cu localele, însă PNL va susține candidatul PSD la Primăria Bucureşti.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close