Antena 3 CNN Politică Numirea liberalului Bogdan Olteanu în CA al BNR, contestată de PDL

Numirea liberalului Bogdan Olteanu în CA al BNR, contestată de PDL

Numirea liberalului Bogdan Olteanu în CA al BNR, contestată de PDL
Sursa foto: Bogdan Olteanu
08 Oct 2009   •   14:07

PDL a criticat joi numirea liberalului Bogdan Olteanu pentru funcţia de viceguvernator al BNR, pe motiv că acesta este lipsit de orice experienţă pentru acest mandat. Senatorul PDL Radu F. Alexandru a fost cel care a exprimat rezerve faţă de nominalizarea şi competenţele lui Olteanu în acest post, acuzând că numirea acestuia contrazice tocmai poziţia PNL care propunea recent instalarea tehnocraţilor şi specialiştilor la guvernare în dauna politicului. Pdl a acerut ca Olteanu şi propunerea lor Lucian Croitoru să fie supuse seprata votului plenului, dar liberalii s-au opus invocând avizul dat deja de comisiile parlamentare de specialitate pentru candidaţii propuşi de către partidele parlamentare.

Senatorul PDL a solicitat plenului reunit să refuze votul pentru nominalizarea de către PNL a deputatului liberal Bogdan Olteanu pentru un mandat de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.
"Aruncaţi într-o grea încercare Banca Naţională a României şi o pată de neşters pe obrazul Parlamentului", a susţinut Radu F. Alexandru, reamintind liberalilor că ei au fost cei care au criticat guvernul şi au propus un guvern de tehnocraţi, ca acum să vină pentru un mandat în Consiliul de Administraţie al BNR cu o persoană lipsită de experienţa necesară guvernării Băncii centrale.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader a propus, la rândul său, plenul să îl voteze separat pe Bogdan Olteanu pentru o funcţia de viguvernator împreună cu Lucian Croitoru, specialist nominalizat de PDL iniţial pentru această funcţie

?Pentru a nu ajunge la o situaţie delicată, ca să nu păstrăm o cutumă şi până la urmă o prevedere regulamentară referitoare la numărul de locuri care revine unui grup parlamentar în funcţie de numărul acestora, eu vă propun ca procedura de vot să fie în felul următor: Mai puţin domnul Bogdan Olteanu să fie pe o listă comună, iar pentru domnul Bogdan Olteanu, împreună cu candidatul nostru, Lucian Croitoru, pe care nu cred că poate să-l conteste nimeni din punct de vedere al profesionalismului, să fie pe un buletin separat. Numele care va ieşi... Şi şi sunt convins că nu vrem să politizăm BNR, şi sunt convins că şi colegii noştrii din PSD şi PNL nu vor accepta ca pentru prima dată să ducem un om politic în BNR, care afost cea mai importantă instituţie şi de echilibru a României", a susţinut Mircea Toader.

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu s-a opus ideii democrat-liberalului explicând că "plenul reunit trebuie să se pronunţe prin vot asupra raportului Comisiilor de Finanţe", care a avizat deja favorabil o listă de persoane pentru CA al BNR.

Marius Vulpe, Antena3.ro


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close