Antena 3 CNN Politică Oltean: Candidatul PSD la Cotroceni nu va fi Geoană, ci Oprescu, susţinut de Iliescu şi Hrebenciuc

Oltean: Candidatul PSD la Cotroceni nu va fi Geoană, ci Oprescu, susţinut de Iliescu şi Hrebenciuc

Oltean: Candidatul PSD la Cotroceni nu va fi Geoană, ci Oprescu, susţinut de Iliescu şi Hrebenciuc
Sursa foto: Sorin Oprescu
11 Sep 2009   •   14:56

Liderii PDL continuă atacurile la adresa partenerilor social-democraţi de guvernare pentru a crea iluzia unui partid aflat în degringoladă, ezitant până şi în planul alegerii propriului candidat pentru preizidenţiale. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, că nu Mircea Geoană va fi candidatul social-democraţilor la alegerile prezidenţiale, ci Sorin Oprescu, pe fondul unei adevărate ?revoluţii? în PSD. Oltean mai afirmă că Sorin Oprescu se va reînscrie în partid şi nu va candida ca independent tocmai pentru a beneficia de sprijinul deschis al acestui partid, în timp ce Geoană va plăti cu funcţia de lider eşecurile din ultimele alegeri.

"De cel puţin un an de zile, toată ţara ştie că PSD va avea candidat la Preşedinţia României pe Mircea Geoană. Asigur că nu va fi Mircea Geoană candidatul PSD la Preşedinţie, fiindcă tovarăşul Ion Iliescu este categoric împotrivă şi o să-şiimpună, în mod sigur, propriul candidat, după chipul şi asemănarea lui, nimeni altul decât Sorin Oprescu. Eu sunt absolut convins că Sorin Oprescu va fi candidatul PSD la Preşedinţia României. Este absolut sigur acest lucru", a susţinut Oltean.

Trinitatea Iliescu-Cozmâncă-Hrebenciuc

Oltean a invocat ultimele acţiuni ale PSD care ar dovedi, în opinia sa faptul că acest partid s-ar pregăti să dea ştafeta candidaturii la Cotroceni lui Oprescu.
Mai mult, el a susţinut că în spatele susţinerii candidatuii lui Sorin Oprescu nu s-ar afla doar Ion Iliescu şi Ocatva Cozmâncă, ci chiar Viorel Hrebenciuc.
"Eu cred că Sorin Oprescu se va înscrie în PSD, fiindcă nu va reuşi altfel partidul să şi-l însuşească. Calitatea de candidat independent i-ar da posibilitatea să fure voturi din altă parte. Ca şi candidat al PSD, mai puţin, dar Iliescu îşi va atinge scopul. Oprescu a fost candidatul lui Iliescu la Primăria Capitalei şi va fi candidatul lui Iliescu la Preşedinţia României!, a adăugat Ioan Oltean.
Liderul PDL a amintit că PSD a preferat să amâne pentru data de 27 septembrie Congresul în care să îşi desemneze candidatul la Preşedinţia României.
"E o întrebare firească Ťde ce?ť, pentru că elemente serioase care să justifice această amânare nu există. Există, în schimb, motivul luptei între grupările de interese din PSD care doresc să-l impună pe Sorin Oprescu drept candidat al PSD", a răspuns Oltean la propria întrebare.

Geoană, tot în spatele cotei PSD

Vicepreşedintele PDL a afirmat că în ciuda ?gălăgiei? pe care Mircea Geoană a făcut-o" participând la diverse acţiuni în ţară?, candidatul PSD se menţine mult sub cota PSD, această situaţie putând reprezenta un motiv de înlocuire a acestuia în cursa spre Cotroceni.
"Şansele unui asemenea candidat rămân foarte mici. Mai mult, se constată că, în ultimul timp, Mircea Geoană scade în sondajele de opinie, nu mult, câte o liniuţă în fiecare săptămână, dar asta înseamnă foarte mult", a spus Ioan Oltean.
În cazul în care Mircea Geoană nu va mai fi candidatul PSD la Preşedinţia României, în PSD va fi "revoluţie", iar zilele acestuia în fruntea acestui partid vor fi numărate, crede vicepreşedintele PDL.
"Dacă Mircea Geoană nu va fi candidatul PSD la Preşedinţie, zilele lui ca preşedinte de partid sunt numărate. Să nu îşi închipuie cineva că va rămâne în fruntea partidului după lipsa de performanţă la două-trei alegeri consecutive. Sper să fie acolo oameni lucizi care nu-l mai aducă pe Ion Iliescu la preşedinţia partidului, dar, cu siguranţă, va fi o grupare apropiată lui Ion Iliescu cea care va conduce PSD", a conchis liderul PDL.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close