Antena 3 CNN Politică Orban, atac la CCR din cauza creşterii cazurilor COVID: E o instituţie controlată de PSD

Orban, atac la CCR din cauza creşterii cazurilor COVID: E o instituţie controlată de PSD

Ludovic Orban atacă din nou Curtea Constituţională a României. Premierul spune că judecătorii CCR sunt vinovaţi pentru înmulţirea cazurilor de coronavirus.

Orban, atac la CCR din cauza creşterii cazurilor COVID: E o instituţie controlată de PSD
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    06 Sep 2020   •   14:15

Orban reproşează Curţii anularea amenzilor date în starea de urgenţă şi decizia prin care s-a stabilit că izolarea şi carantina nu pot fi impuse prin ordin de ministru, în urma unei sesizări făcute de Avocatul Poporului.

Orban: CCR, ca o filială a PSD

Orban a spus că CCR s-a comportat ca o "filială a PSD".

Aceasta nu este prima dată când premierul atacă o instituţie a statului român. Cel mai recent, sâmbătă, în plină campanie, la lansarea unui candidat PNL la Baia Mare, Orban a spus că CCR este vinovată pentru că a crescut numărul de infectări cu coronavirus.

Orban, un nou atac la adresa CCR din cauza cazurilor COVID

Premierul: CCR, o instituţie controlată de PSD

"Faptul că a crescut numărul de infectări - o spun clar şi datele statistice arată de ce a crescut numărul de infectări - pentru că o instituţie controlată de PSD, Curtea Constituţională, a luat decizia să lase 20 şi ceva de zile Guvernul fără niciun fel de instrument legal pentru a putea opri răspândirea virusului. 

Şi între momentul deciziei Curţii Constituţionale şi momentul în care a catadicsit majoritatea PSD-istă din Parlament să adopte legea şi să ne dea instrumente, numărul de cazuri a crescut de la sub 400 în săptămâna anterioară până la peste 1200 de cazuri", a declarat, sâmbătă, şeful Guvernului.
 

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban CCR coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close