Antena 3 CNN Politică Orban: Dacă Băsescu nu va accepta propunerea de premier a noii majorităţi, vom cere avizul CCR

Orban: Dacă Băsescu nu va accepta propunerea de premier a noii majorităţi, vom cere avizul CCR

Orban: Dacă Băsescu nu va accepta propunerea de premier a noii majorităţi, vom cere avizul CCR
Sursa foto: Ludovic Orban
12 Oct 2009   •   17:34

PNL va sesiza Curtea Constituţională în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va refuza propunerea de premier cu care noua majoritatea va veni la Palatul Cotroceni, a avertizat luni, primvicepreşdintele liberal, Ludovic Orban. El a precizat că în acest moment, PNL încearcă să constituie o majoritate parlamentară care să vină cu o propunere de premier independent pe care Băsescu este obligat să o accepte.
"Vom încerca să construim o majoritate parlamentară în jurul propunerii de premier independent, astfel încât preşedintele României să înţeleagă că este obligat să accepte această soluţie pentru a rezolva criza politică şi guvernamentală care a fost făcută de el şi Boc", a susţinut Orban.
Întrebat cum va acţiona PNL dacă preşedintele nu va convoca la consultări toate partidele parlamentare, liderul PNL a apreciat că e necesară pronunţarea Curţii Constituţionale.
"Considerăm că este necesară o propunţare din partea CC pentru că existenţa unei propuneri de premier care este sprijinită de o majoritate parlamentrară, după opinia mea, trebuie să-l determine pe preşedinte, indiferent cum îl cheamă pe acesta, să nominalizeze ca premier desemnat propunerea respectivă", a conchis Orban.
Surse liberale ne-au declarat că astăzi conducerea acestui partid a validat propunerea lui Crin Antonescu de susţinere a edilului Sibiului, Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru independent. Din consultările avute cu partea social-democrată se pare că nici PSD nu i-ar displace o asemenea alternativă la actualul premier Emil Boc, mai susţin sursele citate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close