PNL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Marți încep negocierile în Parlament

de M.Z.    |    13 Noi 2017   •   20:32
PNL depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Marți încep negocierile în Parlament

PNL va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului, iar de marţi liberalii vor începe negocierile cu toate partidele şi formaţiunile parlamentare, cu excepţia PSD, în vederea susţinerii acestui demers, a anunţat luni preşedintele partidului, Ludovic Orban. 

"PNL a hotărât, la reuniunea Biroului Executiv, împreună cu grupurile parlamentare, în unanimitate, depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului PSD - Dragnea - Tudose. Ordonanţa care a răvăşit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României, care creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri şi angajaţilor, atât din sectorul privat, cât şi din sectorul public, alături de înrăutăţirea dramatică a tuturor indicatorilor economici - stau la baza acestei decizii", a spus Orban, la Parlament. 

De asemenea, conducerea PNL a desemnat echipa de negociere cu privire la susţinerea moţiunii de cenzură, care este formată din Raluca Turcan, Ilie Bolojan şi Iulian Dumitrescu. 

"Mandatul grupului este de a purta discuţii cu toate grupurile parlamentare şi politice, mai puţin PSD, pentru a negocia şi pentru a obţine sprijin pentru moţiunea de cenzură", a spus Ludovic Orban, precizând că negocierile vor începe marţi. 

Potrivit lui Orban, PNL a decis şi formarea unui grup pentru dialog cu societatea civilă şi a unui grup organizatoric care să vină în sprijinul demersului liberalilor şi pentru a crea o presiune asupra parlamentarilor pentru susţinerea acestei moţiuni de cenzură. 

Liderul PNL a precizat că moţiunea de cenzură va fi depusă când vor fi întrunite condiţiile procedurale şi politice. 

De asemenea, Orban a menţionat că parlamentarii liberali au fost mandataţi să poarte negocieri individuale cu parlamentari aflaţi în majoritatea parlamentară cu privire la susţinerea moţiunii de cenzură. 

El a arătat că liberalii vor organiza acţiuni de protest pentru susţinerea moţiunii de cenzură în fiecare reşedinţă de judeţ.

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close