Antena 3 CNN Politică Orban: PNL va merge la consultări la Cotroceni pentru a-l propune pe Klaus Johannis ca premier

Orban: PNL va merge la consultări la Cotroceni pentru a-l propune pe Klaus Johannis ca premier

Orban: PNL va merge la consultări la Cotroceni pentru a-l propune pe Klaus Johannis ca premier
Sursa foto: Ludovic Orban
13 Oct 2009   •   17:08

PNL va merge la consultările de la Cotroceni pentru a-i propune şefului staului să-l desemenze premier pe primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat marţi, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.
"Cu siguranţă va exista o delegaţie a PNL care să meargă la Cotroceni. Vom formula propunerea pe care preşedintele PNL a anunţat-o public, şi anume candidatura unui prim-ministru independent, tehnocrat, în persoana lui Kalus Johannis, primarul Sibiului şi aşteptăm din partea preşedintelui să se implice în soluţionarea critei prin a desemna conform atribuţiilor constituţionale în funcţia de premier pe domnul Klaus Johannis", a precizat Orban.
Cât priveşte acordul PSD privind propunerea lui Johannis, Orban a apreciat că "pentru soluţionarea crizei, PSD ar trebui să reflecteze şi să nu mai facă greşeala pe care a făcut-o în urmă cu 9 luni jumătate când practic a intrat întrr-un guvern în care s-a văzut foarte clar că nu au putut să facă nimic".

"Cred că PSD ar putea să susţină această candidatură pentru că nu este candidatura noastră a PNL, domnul Klaus Johannis este un primar care este foarte bine cunoscut, un om cu experienţă în administraţie, un om care a fost echidistant din punct de vedere politic şi ar putea să asigure rezolvarea problemelor curente ale României şi de asemenea corectitudinea şi echilibrul în alegerile prezidenţiale", a conchis prim-vicepreşedintele PNL.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis, a declarat că este onorat de propunerea de a deveni premier şi că, dacă va fi cazul, este dispus să discute despre această posibilitate.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close