Antena 3 CNN Politică Orban şi Athanasiu: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni (VIDEO)

Orban şi Athanasiu: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni (VIDEO)

Orban şi Athanasiu: Guvernul nu are ce căuta la Cotroceni (VIDEO)
Sursa foto: athanasiu si orban
19 Apr 2010   •   23:31

Alexandru Athanasiu, fost ministru al Muncii şi senator PSD, şi Ludovic Orban, au atacat, luni seară, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei, decizia preşedintelui Traian Băsescu de a chema membrii Guvernului la Palatul Cotroceni pentru consultări.

Athanasiu a declarat că Traian Băsescu se poate consulta cu Guvernul nu prin somarea membrilor Executivului să vină la Cotroceni, ci mergând el însuşi la Guvern. Athanasiu şi-a motivat declaraţia prin faptul că ?majoritatea competenţelor executive, în România, la nivelul instituţional, aparţin Guvernului, nu Preşedintelui.?

Athanasiu a mai spus că problema norului de cenuşă nu era una de importanţă majoră, ci problema legii pensiilor, pe care senatorul PSD a catalogat-o ca fiind una ?de o prostie nemăsurată infinită, de o porcărie şi de o golănie nemaipomenită.?



La rândul său, Ludovic Orban a punctat faptul că ?Guvernul nu are ce să caute la Palatul Cotroceni?. El a spus că, potrivit constituţiei, România este o republică semi-prezidenţială, iar Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului. Orban a adăugat că dacă Traian Băsescu vrea să vorbească cu Guvernul, ar trebui să se ducă la Palatul Victoria pentru că acolo este sediul puterii executive.



În cadrul emisiunii au mai fost invitaţi Monica Tatoiu, Mugur Ciuvică şi Victor Ciutacu. Subiectele abordate în cadrul ediţiei de luni seară au mai fost scăderea pensiilor şi disponibilizările masive de la stat.



Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3


Antena3.ro



×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close