Antena 3 CNN Politică Orban: Udrea a tăiat în iunie achiziţiile de perdele şi jaluzele de pe lista ministerului

Orban: Udrea a tăiat în iunie achiziţiile de perdele şi jaluzele de pe lista ministerului

Orban: Udrea a tăiat în iunie achiziţiile de perdele şi jaluzele de pe lista ministerului
Sursa foto: Ludovic Orban
11 Aug 2009   •   17:03

Elena Udrea a tăiat de la sine putere achiziţiile de perdele şi jaluzele pentru a scăpa de gura presei care a dezvăluit că Ministerul Turismului alocase iniţial suma de 75.000 de euro, a susţinut marţi preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, Ludovic Orban. Enervat că anagajaţii Ministerului Turismului nu au remis nici măcar 1% din documentele cerute de comisie, Orban a arătat că din puţine acte primite reiese faptul că planul de achiziţie al ministerului, elaborat în luna martie, a fost modificat personal de către Udrea pe 10 iunie.
"Primul plan de achiziţii din martie a fost modificat pe 10 iunie. Este singurul document care ne-a fost pus la dispoziţie care poartă semnătura doamnei Udrea. În acest plan de achiziţii apare o a doua semnătură a doamnei Udrea, în care, deşi s-au achiziţionat perdele şi draperii în baza vechiului plan de achiziţii la poziţia 80, doamna Udrea taie suma prevăzută pentru perdele şi draperii integral şi semnează. Sigur că păstrează în planul de achiziţii o mulţime de alte aberaţii pe care le vom discuta ulterior", a precizat Orban, în timp ce membrii comisiei îl audiau pe redactorul-şef al "Jurnalului Naţional" Dan Constantin.
Modul în care Udrea s-a grăbit să şteargă urma încercării de cumpărare a unor perdele şi jaluzele contravin flgrant cu dispreţul afişat de ministru la şedinţa extrordinară a Camerei Deputaţilor de constituire a comisiei parlamentare de anchetă. Atunci, Udrea a întrebat retroric de la tribuna Parlamentului care ar fi rolul unei astfel de comisii, spunând că a înţeles că se dorea formarea unei comisii de anchetă care să numere perdelele şi draperiile de la ministerul Turismului.
"Dacă vor să verifice şi să măsoare perdelele, îi rugăm să o facă foarte repede pentru că toate datele sunt publicate pe site-ul Miniserului Turismului", afirma la cea vreme Elena Udrea.
Antena3.ro

×
Parteneri
O nouă minivacanţă pentru români! Câte zile libere vor avea angajaţii
x close